Helikopterrel szálltak ki a rendőrök egy vérfagyasztó tömegverekedéshez Salzburgban

Egy ember meghalt és legalább hárman megsérültek csütörtök hajnalban Salzburgban egy verekedésben, amelyben az osztrák rendőrség szerint legalább tizenöten vettek részt.

Forrás: MTI2024. 02. 01. 13:36
Vienna,,Austria,,06-10-2023,,Austrian,Police,In,The,Center,Of,Vienna,
2319184151 Fotó: JanVetesnik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 A rendőrség helikopterrel, nagy erőkkel szállt ki a helyszínre, és szolgálati kutyákat is bevetett a verekedés megfékezésére, amelyen kések is előkerültek. A salzburgi tartományi rendőrkapitányság három személy letartóztatásáról számolt be csütörtök reggel.

„Minden rendelkezésre álló erőt bevetettek” – tájékoztatta az APA hírügynökséget egy rendőrségi szóvivő. A sérülteket a helyi vöröskereszt kórházba szállította. Az intézkedő rendőrök egy késszúrásoktól súlyosan sérült férfit találtak a Lehener park melletti utcában. A sérültet elsősegélynyújtás után kórházba szállították, ahol nem sokkal később meghalt. A rendőrség szerint a férfi valószínűleg szomáliai volt.

Az összetűzés háttere egyelőre nem ismert. Az első vizsgálatok szerint este 11 órától két incidens is történt, az egyik a Lehener Parkban, a másik pedig egy, a park mellett húzódó mellékutcában. Kezdetben nem volt világos, hogy a két esetnek köze lett volna egymáshoz. Az eszkaláció okát és a bűncselekmény indítékát még nem sikerült megállapítani.

A rendőrség beszámolója szerint jelenleg házkutatások zajlanak, és folyamatban van a bizonyítékok elemzése és a tanúk kihallgatása.

A közlések szerint az érintettek főként szíriai származásúak voltak.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.