Joe Biden nem várt helyről kapott komoly kritikát

A demokraták leköszönő szenátora, Joe Manchin is kritikát fogalmazott meg az amerikai elnök határpolitikájával kapcsolatban. Már az első naptól rossz politikát folytatott Joe Biden elnök. A határon kritikus a helyzet.

2024. 02. 21. 21:08
null
Eagle Pass, 2023. szeptember 22. Illegális bevándorlók gyalogolnak a texasi Eagle Passban 2023. szeptember 21-én, miután átkeltek Mexikóból a Rio Grande határfolyón. Mexikó és az Egyesült Államok között Eagle Pass az egyik legnépszerûbb átkelõfolyosó, ahol 2022 október óta 270 ezer illegális határátlépést regisztráltak a hatóságok. Az utóbbi napokban a folyami határon át naponta 300 ezer migráns próbál átjutni Texas államba. MTI/EPA/Adam Davis Fotó: Adam Davis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A határválság Joe Biden hibája, és az első naptól rossz politikát követett – jelentette ki Joe Manchin nyugat-virginiai demokrata szenátor a Fox News csatornának adott interjújában. A politikus elmondta, hogy Biden túl sokáig várt és az amerikai határt elárasztották a migránsok. 

Elmondása szerint rengeteg vitája volt az amerikai elnökkel emiatt. Lát esélyt a válság megoldására, de véleménye szerint ahhoz nem lehet tovább késlekedni.

Manchin nem folytatja tovább a politizálást, nem indul a elnökválasztáson sem, többek között éppen a határkérdés megoldatlansága miatt.

A leköszönő szenátor kifejtette, hogy New York drámai helyzetbe került amiatt, hogy a migránsok elözönlötték a várost. Ahogy lapunk is korábban beszámolt róla, a bűnözés drasztikus emelkedése mindennapos problémát okoz és hatalmas költségeket ró a település költségvetésére a migránsok ellátása.

Az amerikai migránshelyzet napról napra egyre rosszabb lesz. Mexikó irányából a déli határszakaszt elárasztották az illegális bevándorlók, az Egyesült Államok Vám- és Határvédelmi Hivatala kénytelen volt megerősíteni a határt és határőröket áthelyezni az ország más pontjairól. Új trend is megfigyelhető: az illegális bevándorlók Kanadába repülnek és északról, a kevésbé ellenőrzött határon át lépnek az Egyesült Államok területére.

Borítókép: Illegális bevándorlók gyalogolnak a texasi Eagle Passban (Fotó: MTI/EPA/Adam Davis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.