Egyre több támadás éri a rendőröket New Yorkban + videó

Drasztikusan nő a rendőrök ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények száma New Yorkban. Az okok között a migránsbűnözés emelkedése és az elhibázott, engedékeny rendvédelmi politika áll. Komoly következmények várhatók.

2024. 02. 20. 6:50
Rendőrség, bűncselekmény
Fotó: pexels.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Igazságügyi rendszerünknek egyszer s mindenkorra világos üzenetet kell küldenie, ha megtámadsz egy rendőrt, akkor börtönbe kerülsz – mondta Patrick Hendry, a legnagyobb New York-i rendőrszakszervezet vezetője a Breitbart amerikai lap szerint. Hendry azért nyilatkozott, mert véleménye szerint járványként terjed a rendőrök ellen elkövetett erőszakos esetek száma.

Tavaly 5363 rendőr sebesült meg az őket ért támadások során. Ez az előző évhez képest 13 százalékos emelkedés. Csak 2023 utolsó negyedévében 1286 eset volt. A két legveszélyesebb terület Bronx és Brooklyn.  

A megkérdezettek úgy nyilatkoztak, hogy az okok között az illegális bevándorlók számának emelkedése és az elhibázott és engedékeny demokrata rendvédelmi politika áll. 

 

Jelenleg felfutást és olyan tendenciákat látunk a migránsbűnözésben, amelyek ártanak városunknak. Maffiaszerű tevékenységet tapasztalunk,

–nyilatkozta John Chell, New York járőrparancsnoka az amerikai NBC4 csatornának adott interjújában, ahol kiemelte, hogy az illegális bevándorlók által elkövetett bűncselekmények száma drasztikusan emelkedik. Olyannyira, hogy egyes átmeneti migránsszállásokon kijárási tilalmat kellett bevezetni, hogy megfékezzék a tomboló erőszakot. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.