A rendőrökre támadtak illegális bevándorlók az Egyesült Államokban, elengedték őket

Egy elképesztő esetre hívta fel a figyelmet az amerikai média. Illegális bevándorlók, akik hamis adatokkal igazolták magukat, rátámadtak a New York-i rendőrség két tisztjére. Az ügyészség ezek után szabadlábra helyezte őket, többük ellen nem indult eljárás.

2024. 02. 06. 21:32
null
Washington, 2022. szeptember 15. Két busszal szállított dél- és közép-amerikai illegális bevándorlók érkeznek Kamala Harris amerikai alelnök hivatalos washingtoni rezidenciájához, az Egyesült Államok Haditengerészeti Obszervatóriumához 2022. szeptember 15-én. A legfeljebb száz migránst az illegális bevándorlást ellenzõ Greg Abbott texasi kormányzó buszoztatta a texasi Eagle Passból az alelnöki rezidenciához. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo Fotó: Jim Lo Scalzo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A New York-i rendőrség két tisztje ellen elkövetett támadás után szabadlábra helyezték az elkövető illegális bevándorlókat. Az incidens egy migránsszálló előtt történt, ahol a rendőrség rendzavarás miatt vonta felelősségre a gyanúsítottakat. Ekkor támadtak a rendőrökre. 

Letartóztatásuk után viszont óvadék nélküli szabadlábra helyezésükről döntött az ügyészség. Az elkövetők között volt, aki ellen nem is emeltek vádat. 

Ezt követően pedig hamis neveket használva elhagyták New Yorkot egy jótékonysági szervezet segítségével, annak ellenére, hogy többük ellen eljárás folyik. A Fox News több brutális képet és felvételt is bemutatott arról, miket követtek el az illegális bevándorlók.  


Az eset több tanulságra hívja fel a figyelmet, írják amerikai lapok. Az egyik, hogy ismét megugrott az illegális bevándorlók száma az Egyesült Államokban, sokan közülük azonosíthatatlanok, mert hamis adatokkal igazolják magukat. 

A másik fontos tényező pedig, hogy nemcsak a Mexikó melletti határterületekre koncentrálódik jelenlétük, hanem az országon belül közlekedve más területeken is megjelenhetnek, a New York-ihoz hasonló atrocitásokat okozva. 

A megoldásra tett javaslatok eltérők, de mindegyik esetében kritika fogalmazódik meg a demokrata bevándorlási politikával szemben. Vannak, akik a határ lezárását követelik, mások a bevándorlók nagyvárosokból való kitiltását szorgalmazzák, a megszólalók egy része a rendőrséghez hasonlóan a törvény betartását várják el mindenkitől, míg egyes hangok – például az ügyészség a fent ismertetett esetben – nagyobb megértést tanúsítanak.

Hiába történt több hasonló eset is az elmúlt időszakban.

Borítókép: Dél- és közép-amerikai illegális bevándorlók érkeznek az Egyesült Államokba (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.