Képtelen támadás zajlik Magyarország ellen + videó

Hidvéghi Balázs: Ilaria Salis egy szélsőbaloldali aktivista. Azért utazgat Európában, hogy ártatlan járókelőket verjen.

Forrás: Facebook2024. 02. 06. 11:51
HIDVÉGHI Balázs
Strasbourg, 2023. október 16. A Fidesz európai parlamenti (EP) képviselõcsoportja által közreadott kép - Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselõ a magyar méhészeti tevékenység bemutatóján Strasbourgban 2023. október 16-án. A képviselõ által szervezett rendezvényen a magyar és az európai méhészek védelmére hívták fel a figyelmet. MTI/A Fidesz európai parlamenti képviselõcsoportja Fotó: A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Strasbourgban zajlik az Európai Parlament (EP) plenáris ülése, ahol megint Magyarország került szóba, ezúttal a hazai börtönviszonyok, különös tekintettel Ilaria Salis esete. Erről számolt be a közösségi oldalán Hidvéghi Balázs európai parlamenti képviselő.

Mint a Magyar Nemzet korábban megírta, a jelenleg előzetes letartóztatását töltő Ilaria Salis ellen bűnszervezetben – háromrendbeli, két esetben társtettesként, egy esetben bűnsegédként – elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat.

Hidvéghi a videójában Ilaria Salisszal kapcsolatban kiemelte: 

Ő egy olaszországi, szélsőbaloldali Antifa-aktivista, aki társaival együtt egy évvel ezelőtt Magyarországra utazott, ahol az utcán találomra, véletlenszerűen megtámadtak embereket. Brutálisan agyba-főbe verték őket, súlyos, életveszélyes sérüléseket okozva.

Hozzátette: a nőt a magyar rendőrség elkapta, előzetesben van, s jelenleg a bírósági eljárás folyik ellene.

Itt pedig azt kérik számon, hogy Magyarországon állítólag nem elég jók a börtönviszonyok, sanyarú a sorsa ennek az Ilaria Salisnak, s az is szóba került, hogy miért volt rajta bilincs, amikor elővezették a tárgyalásra. Ebben a vitában, ebben az elképesztő, felháborító vitában Magyarországnak, a magyar képviselőknek, még csak szót sem adott az Európai Parlament.

 – jelentette ki Hidvéghi.

A videóban a politikus hangsúlyozta Győri Enikő EP-képviselő végül az ügyrendi kérdésre hivatkozva néhány másodpercet kapott, ahol elmondta, hogy felháborító az a gyakorlat, hogy egy ilyen ügyben, ahol Magyarországot támadják egy ilyen mondvacsinált abszurd témában, hazánkat meg sem hallgatják. 

Ez az abszurd ügy, mint cseppben a tenger jól mutatja, hogy miért mondjuk azt, hogy Brüsszelben változásra van szükség. Ez így nem mehet tovább. Ezt a változást a június európai parlamenti választásokon érhetjük el

 – fogalmazott Hidvéghi Balázs EP-képviselő.
Borítókép: Hidvéghi Balázs (Fotó: MTI/A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.