Lavrov: Az EU lépést tart Amerikával az oroszellenes hisztériában + videó

Kubában tárgyal az orosz külügyminiszter, aki szerint a történelem a végén mindent a helyére tesz. Lavrov hozzátette: a Nyugatot felelősségre kell vonni, amiért lábbal tiporja az ENSZ Alapokmányának kulcsfontosságú elveit.

2024. 02. 20. 10:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régen nem csodálkozunk azon, hogy az EU a saját életét éli, és nem polgárai jólétével törődik, hanem azzal, hogy lépést tartson az Amerikai Egyesült Államokkal az oroszellenes hisztériában. Ezt mondta Szergej Lavrov, az orosz diplomácia vezetője kubai körútján, amikor a Moszkva ellen készülő újabb uniós szankciókról beszélt.

LAVROV, Szergej
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter sajtóértekezletet tart az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) 30. miniszteri szintű találkozójának második napi ülésén az észak-macedón fővárosban, Szkopjéban 2023. december 1-jén (Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki)

Lavrov azt is bejelentette, hogy Oroszország örömmel fogadja Kuba elkötelezettségét a BRICS-országokkal való kapcsolatok bővítése mellett. Hozzátette, hogy Kuba érdekelt a BRICS-szel való kapcsolatok bővítésében.

Oroszország, mint az idén ebben a csoportban elnöklő ország, támogatni fogja ezt

 – mondta Lavrov, aki hozzátette: a többi tag is pozitívan fog hozzáállni Havanna új státuszához a szövetségben.

Most megállapodás született arról is, hogy a kubai külügyminisztérium vezetője idén Oroszországba látogat.

Az Orosz Föderáció és Kuba kétoldalú kormányközi bizottsági ülést kíván tartani a következő két-három hónapon belül

 – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Lavrov kubai munkalátogatása elején egyébként azt mondta, hogy a Nyugatot felelősségre kell vonni, amiért lábbal tiporja az ENSZ Alapokmányának kulcsfontosságú elveit.

Kuba első kézből tudja, mi az illegális nyomásgyakorlás, a teljes embargó, amelyet az USA legitim cselekvési módszerként véd. Ez elfogadhatatlan a nemzetközi közösség többi tagja számára, de ez nem állítja meg Washingtont

– nyilatkozta az orosz tárcavezető.

Borítókép: Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata által közreadott képen Bruno Rodríguez kubai külügyminiszter (j) orosz partnerét, Szergej Lavrovot fogadja Havannában 2024. február 19-én (Fotó: MTI/AP/Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.