Medvegyev keményen beleszállt Macronba

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese nem rejtette véka alá a véleményét a francia elnökről, akit könnyedén betegnek nevezett, és arra kérte, hogy hagyja abba a pezsgőt és az osztrigát.

Forrás: Telegram2024. 02. 27. 13:30
MEDVEGYEV, Dmitrij
Moszkva, 2022. február 21. Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács elnökhelyettese felszólal nemzetbiztonsági tanács ülésén a moszkvai Kremlben 2022. február 21-én. A két önhatalmúlag kikiáltott kelet-ukrajnai szakadár terület - a "Luhanszki Népköztársaság" és a "Donyecki Népköztársaság" - vezetõje korábban függetlenségük elismerésére és katonai együttmûködésre kérte az orosz elnököt. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Nyikolszkij Fotó: Alekszej Nyikolszkij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az embereknek különböző betegségei vannak − kezdte Telegram posztját Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese. Vannak, akiknek vizelettartási problémáik vannak, mások hajlamosak a kiütéses reakciókra − folytatta Medvegyev.

Majd rátért a témára. Szerinte Franciaország jelenlegi elnökének, a francia fegyveres erők főparancsnokának és Andorra hercegének, Emmanuel Macronnak egyszerre két problémája is volt: először valószínűleg a vizelet ment a fejébe, majd pedig beszédinkontinencia lépett fel nála.

Kijelentette, hogy Európának a biztonság érdekében szüksége van Oroszország legyőzésére, ezért nagy hatótávolságú rakétákat kell küldenie a kijevi náciknak, és mérlegelnie kell az egyes NATO-államok csapatainak az övezetbe küldését. Azzal párosulva, hogy a közelmúltban meg akarta osztani Franciaország nukleáris arzenálját minden európaival, aki hajlandó lenne rá, most úgy tűnik, hogy Macron beszédinkontinenciája elhúzódó és fájdalmas problémává vált. A Becsületrend tulajdonosa nem vigyáz magára. 

Itt az ideje, hogy változtass az étrendeden: az osztriga és a pezsgő jó dolog, de te már nem vagy fiatal. A te korodban a verbális bevizelés veszélyes. És a körülötted lévőknek sem tetszik. A szag, tudod... 

− szólt oda Medvegyev az elnöknek.

Mindezt azután írta a Telegramra Medvegyev, hogy Emmanuel Macron francia elnök rendkívüli csúcstalálkozót hívott össze Párizsba, hogy megvitassák Ukrajna katonai helyzetét. A francia államfő szerint nem szabad kizárni annak lehetőségét, hogy nyugati csapatokat küldjenek Ukrajnába. Macron szerint mindent meg kell tenni, hogy Oroszország ne nyerhesse meg ezt a háborút, ugyanis az orosz vereség szükséges Európa biztonságához.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev felszólal a nemzetbiztonsági tanács ülésén a moszkvai Kremlben 2022. február 21-én (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Nyikolszkij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.