Beláthatatlan következményei vannak, ez káros
– közölte a tárcavezető a Spirit FM rádiónak adott interjújában a műhúsról. Hozzátette: ökotudatos emberként az a véleménye, hogy még az írmagját is ki kell irtani az ilyen kezdeményezéseknek, írta a Világgazdaság.
„Európában e technológia még nem engedélyezett, de Szingapúrban, az Amerikai Egyesült Államokban és Izraelben már igen, és ezért kell mielőbb fellépni ez ellen, nehogy az Európai Unióban is engedélyezzék – mondta a miniszter. Ezért kell támogatni az olasz kollégákat, akik tiltó jogszabályt léptettek életbe és biztatni az uniós társminisztereket is erre”
– tette hozzá.
A napokban tárgyalásokat folytatott Magyarországon a kormánytagokkal és az agrárvédelmi szervezetekkel a legnagyobb olasz társszervezet, a Coldiretti. Az egyeztetés során Luigi Scordamaglia, a Filiera Italia vezérigazgatója ismertette azt a nemrégiben hatályba lépett olasz jogszabályt, amely megtiltotta a laborhúsok előállítását, ehhez előzetesen kétmillió aláírást gyűjtöttek össze, írta a Világgazdaság.

A Magosz kérdéseire részletesen válaszolt a Coldiretti a műhússal kapcsolatban is. Álláspontjuk szerint a Nyugat-Európát elárasztó újabb „ideológiai őrültség gyümölcse” a laboratóriumban előállított hús.
Rávilágítottak arra, is, hogy az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közös jelentése 53 olyan lehetséges egészségügyi kockázatot azonosított, amelyek a laboratóriumokban előállított élelmiszerekhez köthetők. Mint írták, a Coldiretti kétmillió olasz állampolgár aláírását gyűjtötte össze.