Örmény–azeri háború

Az azerbajdzsáni védelmi minisztérium azzal vádolta az örmény fegyveres erőket, hogy Nahicseván irányába lőtték az azerbajdzsáni állásokat.

2024. 02. 25. 7:51
null
Xankendi, 2023. november 8. Fegyvereket szállító katonai jármû az Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnök részvételével tartott azeri katonai díszszemlén Hegyi-Karabah székhelyén, az örmények által Sztyepanakertnek nevezett Xankendiben 2023. november 8-án, a 2020-as hathetes örmény-azeri háború lezárásának harmadik évfordulóján. Azerbajdzsán 2023. szeptember 19-én egynapos villámoffenzívával visszafoglalta a jogilag Azerbajdzsánhoz tartozó, fõként örmények lakta Hegyi-Karabahot, a területen élõ százhúszezer emberbõl több mint százezer Örményországba menekült. Aliyev október 15-én látogatott elõször a régió fõvárosába, ahol felvonta az azeri nemzeti lobogót. MTI/EPA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Február 24-én az örmény fegyveres erők egységei tüzet nyitottak az azerbajdzsáni hadsereg állásaira” – közölte a védelmi minisztérium. 

Korábban, február 16-án a védelmi minisztérium arról számolt be, hogy nagy kaliberű fegyverekkel lőtték az azerbajdzsáni katonai állásokat. Akkor a védelmi minisztérium azt is közölte, hogy az azerbajdzsáni fegyveres erők egységei „megfelelő válaszintézkedéseket tettek”.

Borítókép: Fegyvereket szállító katonai jármű az Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnök részvételével tartott azeri katonai díszszemlén Hegyi-Karabah székhelyén, az örmények által Sztyepanakertnek nevezett Xankendiben 2023. november 8-án, a 2020-as hathetes örmény–azeri háború lezárásának harmadik évfordulóján (Fotó: MTI/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.