Radioaktív sugárzást mértek Magyarország közvetlen közelében

Sugárzásvédelmi szakembereket kellett riasztani Temesvárra, ahol egy laboratórium udvarán radioaktív szivárgást fedeztek fel.

2024. 02. 22. 6:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A temesvári sugárhigiéniai laboratóriumnak otthont adó épület udvarán radioaktív szivárgást fedeztek fel, az egyik alkalmazott jóval az egészségügyi határérték feletti sugárzást mért – számolt be róla a Stirile PRO TV román televíziós csatorna.

A romániai labor munkatársai riasztották a sugárzásvédelmi szakembereket, akik biztosították a helyszínt és elvégezték a szükséges vizsgálatokat – számolt be róla a B92 szerb hírportál.

A szivárgással kapcsolatban egyelőre nem közöltek részleteket, így sem azt nem tudni, mikor történhetett, sem azt, hogy pontosan milyen anyag szabadult ki.

A tudósítások szerint biztonsági intézkedésekre nem volt szükség, de az eset kapcsán különösen riasztó, hogy a laboratórium közelében lakóházak és egy szülészeti kórház is található.

A román szakértői csoportok ugyanakkor megállapították, hogy a megnövekedett radioaktivitás helyi jellegű, a környék lakosságát nem fenyegeti veszély,

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.