Radioaktívnak tűnő anyag szivárgott egy bőröndből a reptéren, a hatóságok vizsgálódnak

Több dolgozót kórházba kellett szállítani.

Forrás: Tények, Daily Star2024. 02. 20. 16:49
Barcelona,,Spain.,August,2019:,Passengers,In,Transit,In,Terminal,2, repülőtér
1481463194 Fotó: Ivan Marc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Swiss Air egyik járata éppen a spanyolországi Josep Tarradellas Barcelona–El Prat repülőtéren landolt kedden, amikor a személyzet észrevette, hogy radioaktívnak tűnő anyag szivárog az egyik bőröndből – írja a Tények a Daily Star cikkére hivatkozva. 

Öt reptéri dolgozót kórházba szállítottak, míg a gépen tartózkodó 127 utast először a repülőgépen szeparálták el, majd a repülőtér egyik szobájában.

A területet lezárták, a radiológiai szintet ellenőrzik.

 

A helyi média szerint az érintett gépet jelenleg a katalóniai repülőtér 1-es termináljában tartják. A spanyol hatóságok jelentése szerint nincs nagy veszély, de biztonság kedvéért az utasokat elkerítették és megvizsgálták, hogy kizárják a nagyobb kockázat lehetőségét.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.