Rettegésben tartják a migránsok a római Termini pályaudvart

Legutóbb egy 23 éves angol tutistát késeltek meg a kora reggeli órákban.

2024. 02. 09. 17:04
null
Róma, 2020. június 3. Védõmaszkos utasok a római Termini pályaudvaron 2020. június 3-án, amikor a kormány feloldotta az olasz tartományok között és az ország és a külvilág között a koronavírus-járvány miatt elrendelt határzárat. MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi Fotó: Massimo Percossi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angol turistát támadtak meg és raboltak ki a római Termini pályaudvaron. Még a ruhaneműitől is megfosztották és félmeztelenül hagyták az úton a fiatal fiút. Nem javul a helyzet az olasz főváros központi pályaudvarán, bár a belügyminisztérium a karácsonyi ünnepek előtt fokozott rendőri felügyelettel próbált biztonságot teremteni a Terminin.

Hiába erősítették meg a hatósági ellenőrzéseket, a pályaudvar továbbra is a legveszélyesebb utazási csomópontnak számít az olasz fővárosban.

Sajtóinformációk szerint három afrikai migráns késelte meg a 23 éves fiút, és lopta el értéktárgyait, csomagját, sőt ruháit. Arcán és hasfalán megsebesítették, ruháit, cipőjét is levették, egyetlen nadrágban hagyták az úttesten. Az angol fiú turistaként érkezett Rómába, hajnali öt órakor a Termini pályaudvar fele tartott, amikor egy fehér színű Fiat Punto felhajtott a járdára és útját állta. Az áldozat feljelentése szerint az elkövetők színes bőrű külföldiek voltak. Vélhetően 20-30 év közötti afrikai származású bevándorlók lehetnek – írja az Il Giornale napilap.

A hatóságoknak még nem sikerült azonosítani a tetteseket. Arról azonban korábbi feljelentések alapján tudomásuk van, hogy három külföldi már napok óta fosztogatja az utasokat a pályaudvaron.

 

Rendszeresek a támadások a Termini pályaudvaron

Ugyancsak a napokban dél-amerikaiak tartották félelemben a Termini pályaudvart. Őket „Zöldfesték banda” névre keresztelte a rendőrség: ugyanis azt a taktikát vetették be, hogy egyikük zöld festékkel öntötte le az utasokat, másikuk azt tettette, hogy segíteni próbál, a harmadik pedig kihasználva a helyzetet, elszaladt a csomagokkal. Őket sikerült letartóztatnia a rendőrségnek. Egymást követik a feljelentések a római pályaudvaron elkövetett rablások és erőszak miatt, az olasz újságok biztonsági vészhelyzetként említik a kialakult állapotokat. Különösen napnyugtával, az éjszakai órákban szabadulnak el a bűnbandák.

Január elején egy ötvenéves asszonyt támadott és sebesített meg súlyosan fényes nappal egy afrikai férfi, miközben a nő egy autóbuszra várakozott. Egy fahusánggal ütötte a hátát és a lábát, míg a nő sípcsontja el nem tört.

 

A letartóztatás során az elkövető ellenállást tanúsított, megrugdosta és megharapta az ellenőrzést végrehajtó rendőröket, az elszállító járművet is megkárosította. A helyi lakosok elkeseredetten és félelemmel szemlélik, hogy a pályaudvar és környéke tele van afrikai és dél-amerikai bevándorlókkal.

Borítókép: Utasok a római Termini pályaudvaron 2020. június 3-án (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.