Felvásárolják a golyóálló mellényeket, mert féltik az életüket, de a rendőrség ezt nem hagyná

Nincs létjogosultsága a felszereléseknek a háborús övezeteken kívül – ezzel érvelnek ellene.

Forrás: The Guardian2024. 03. 06. 14:02
Body,Armor,Suit,,Bulletproof,Vest,For,Protection,From,Bullets,In
1664686882 Fotó: MBLifestyle
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Betiltanák, hogy a civilek golyóálló mellényt viseljenek Svédország déli részén, ugyanis szerintük azoknak nincs létjogosultságuk a háborús övezeteken kívül, mert félelmet keltenek a közösségekben – adta hírül a The Guardian.

A portál azt írja, egyre több gyermek és fiatal, így a 15 év alattiak is viselnek védőmellényt a városokban és nagyvárosokban, miközben a bűnbandák folyamatosan próbálnak még több embert toborozni a köreikbe. 

Közben Patrik Andersson, Skane megye rendőrségének titkosszolgálati főnöke azért kampányol, hogy civilek ne juthassanak golyóálló mellényhez.

Kinek kell golyóálló mellény? A biztonsági őröknek és a rendőröknek szükségük van a munkájukhoz. Nem hisszük, hogy a bűnözőknek is kellene

 – fogalmazott, és hozzáfűzte, hogy a jelenség félelmet kelt a lakosságban. Az ügyben azonban egyelőre nincs konszenzus. 

Januárban és februárban hivatalosan harminc lövöldözés történt Svédországban, ezekben összesen négy ember meghalt és nyolc megsebesült. Hétfő este pár óra alatt két robbanás is történt Stockholmban. Az első Lidingöben megrongált egy házat, és két embert megsebesített. A második Farstában történt, amelyben öt ember megsérült. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.