Iskolásokat raboltak el Nigériában + videó

Ismeretlen fegyveresek legkevesebb 287 diákot elraboltak egy helyi iskolából. Egy hét alatt ez a második tömeges emberrablás a nyugat-afrikai országban.

Forrás: MTI2024. 03. 08. 11:26
null
Chikun, 2024. március 8. Falubeliek egy csoportos emberrablás helyszínén, az északnyugat-nigériai Kaduna államban levõ Chikuban 2024. március 7-én, miután ismeretlen fegyveresek legkevesebb 287 diákot elraboltak egy helyi iskolából. A romló közbiztonságú afrikai ország északkeleti Borno államban egy nappal korábban több mint 200 embert, zömében tûzifát gyûjtõ nõket és gyerekeket raboltak el fegyveresek a csádi határ közelében. MTI/AP Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismeretlen fegyveresek legkevesebb 287 diákot elraboltak egy helyi iskolából. A romló közbiztonságú afrikai ország északkeleti Borno államában egy nappal korábban több mint kétszáz embert, zömében tűzifát gyűjtő nőket és gyerekeket raboltak el fegyveresek a csádi határ közelében, írta az MTI.

Falubeliek egy csoportos emberrablás helyszínén, az északnyugat-nigériai Kaduna államban levő Chikuban 2024. március 7-én. Fotó: MTI/AP

A hatóságok szerint legalább 287 nigériai diákot raboltak el az iskolából fegyveresek. A támadók röviddel a reggeli gyülekezés után, 8 óra körül betörtek az iskolába, és túszul ejtették a tanulókat, mielőtt bármiféle segítség megérkezhetett volna – mondta el Joshua Madami, a környék ifjúsági vezetője az Associated Press hírügynökségnek. A hatóságok korábban azt közölték, hogy több mint száz diákot ejtettek túszul a támadásban. 

Sani Abdullahi, az igazgató azonban azt mondta Kaduna kormányzónak, Uba Saninak, amikor a városban járt, hogy az eltűntek száma 287 volt.

Nigéria északi részén gyakori a diákok elrablása az iskolákból. Az elmúlt években az emberrablások az északnyugati és a középső régiókban összpontosultak, ahol több tucat fegyveres csoport vesz részt a falusiak és turisták elrablásában hatalmas váltságdíjért cserébe.

A legutóbbi jelentősebb, iskolásokat érintő akció 2021 júniusában történt, amikor fegyveresek több mint nyolcvan diákot raboltak el egy iskolából az északnyugati Kebbi államban.

 

Borítókép: Falubeliek egy csoportos emberrablás helyszínén, az északnyugat-nigériai Kaduna államban levő Chikuban 2024. március 7-én, miután ismeretlen fegyveresek legkevesebb 287 diákot elraboltak egy helyi iskolából (Fotó: MTI/AP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.