Következő mérkőzések
Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Macron a német külügyminiszterben találta meg a világháborúba vezető utat

Mivel Emmanuel Macronnak nem sikerült meggyőznie közvetlenül Olaf Scholz német kancellárt arról, hogy küldje el Ukrajnába a Taurus rakétákat, a francia elnöknek mást kellett találnia arra, hogy elvégezze a piszkos munkát. Ha azonban Annalena Baerbock német külügyminiszternek sikerül a terve, akkor biztosan kirobban a világháború.

2024. 03. 16. 16:51
(L-R) French President Emmanuel Macron, Polish Prime Minister Donald Tusk and German Chancellor Olaf Scholz leave after a press conference at the Chancellery in Berlin on March 15, 2024. The three heads of state came together for a meeting of the so-called Weimar Triangle for urgent consultations on further European military backing for Kyiv. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emmanuel Macron francia elnök mindent elkövet az utóbbi hetekben, hogy Európát belehúzza az orosz–ukrán háborúba, ezzel egyben a világháborút is kirobbanthatja. Olaf Scholz német kancellárt egyelőre nem sikerült meggyőznie, de most talált valakit a holdudvarban, aki elvégezheti a piszkos munkát.

A Der Spiegel német lap írt arról, hogy Annalena Baerbock német külügyminiszter megpróbálja megváltoztatni Olaf Scholz kancellár véleményét, és rábírni arra, hogy Németország elküldje a nagy hatótávolságú Taurus rakétákat Ukrajnába. Az egyik lehetőség az, hogy Németország elküldi a rakétákat a briteknek, akik elszállítják azokat Ukrajnába – így Olaf Scholz tiszta maradna, és Emmanuel Macron is megkaphatná, amire vágyik. 

Mint ismert, a német kancellár többek között azért vonakodik a Taurus rakétákat Ukrajnába küldeni, mert azzal át lehet lőni Oroszországba, ami egyenes út lenne a világháborúba. Ráadásul az ilyen rakéták indításához és kezeléséhez speciálisan képzett katonákra is szükség van, ami miatt elkerülhetetlen lenne a nyugati katonák jelenléte a háborúban. Itt jön a képbe Annalena Baerbock. A Der Spiegel egy interjúban megemlíti a brit külügyminiszter azon javaslatát is, hogy a Taurus rakétákat a brit Storm Shadows rakétákkal váltsák fel, amelyek lényegében megfelelnek a Taurusnak. 

Nehéz megmondani, hogy Macronnak sikerül-e meggyőznie a német kancellárt a Taurus szállításának szükségességéről. Van rá esély, és szeretném hinni, hogy sikerülni fog neki

– jelentette ki Olekszandr Merezsko, az ukrán legfelsőbb tanács külpolitikai bizottságának vezetője, amelyről lapunk is beszámolt

Borítókép: Emmanuel Macron francia elnöknek egyelőre nem sikerült meggyőznie Olaf Scholz német kancellárt, Donald Tusk lengyel miniszterelnök azonban vevő lenne egy világháborúra (Fotó: Odd Andersen/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.