Macron belecsábítja a német kancellárt a harmadik világháborúba + videó

Baerbock német külügyminiszter a színfalak mögött megpróbálta rábírni Scholzot a Taurus cirkálórakéták átadására Ukrajnának.

2024. 03. 16. 7:59
null
Schrobenhausen, 2024. március 5. Taurus KEPD 350-es német manõverezõ robotrepülõgép az MBDA francia hadiipari vállalat schrobenhauseni bemutatótermében 2024. március 5-én. MTI/AP/DPA Fotó: Karl-Josef Hildenbrand
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tudni, hogy Emmanuel Macron francia államfőnek sikerül-e meggyőznie Olaf Scholz német kancellárt, hogy nagy hatótávolságú Taurus rakétákkal lássa el Ukrajnát, mindenesetre Németországnak és Franciaországnak olyan fegyvereket és felszereléseket kellene biztosítania, amelyek segítenék az Oroszország elleni háborút. Ezt Olekszandr Merezsko, a Verhovna Rada külpolitikai bizottságának vezetője mondta a Liga.net-nek.

Olaf Scholz német kancellár, Emmanual Macron francia elnök és Donald Tusk lengyel miniszterelnök kezet fog közös sajtóértekezletük után a berlini kancellári hivatalban a lengyel-francia-német együttműködési csoport, az úgynevezett weimari háromszög vezetőinek csúcstalálkozóján 2024. március 15-én. A weimari háromszöget 1991-ben alapította Lengyelország, Németország és Franciaország.
Olaf Scholz német kancellár, Emmanual Macron francia elnök és Donald Tusk lengyel miniszterelnök kezet fog közös sajtóértekezletük után a berlini kancellári hivatalban a lengyel–francia–német együttműködési csoport, az úgynevezett weimari háromszög vezetőinek csúcstalálkozóján 2024. március 15-én. A weimari háromszöget 1991-ben alapította Lengyelország, Németország és Franciaország
Fotó: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

Nehéz megmondani, hogy Macronnak sikerül-e meggyőznie a német kancellárt a Taurus szállításának szükségességéről. Van rá esély, és szeretném hinni, hogy sikerülni fog neki

 – mondta Merezsko.

 

 

Borítókép: Taurus KEPD 350-es az MBDA francia hadiipari vállalat schrobenhauseni bemutatótermében 2024. március 5-én. (fotó: MTI/AP/DPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.