Zelenszkij: Terrortámadásokra készülünk Oroszországban

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij nem is nagyon titkolja a terveiket.

2024. 03. 15. 20:45
ZELENSZKIJ, Volodimir
Tirana, 2024. február 28. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Edi Rama albán kormányfõvel közösen tartott sajtótájékoztatón a nyugat-balkáni országok állam- és kormányfõinek kétnapos tiranai csúcstalálkozóján 2024. február 28-án. MTI/EPA/Malton Dibra Fotó: Malton Dibra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azonosították Oroszország legsebezhetőbb pontjait, ahol az ukrán erők a legnagyobb kárt okozhatják – állítja Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Telegram-csatornáján. A poszt szerint katonai tárgyalásokat folytatott pénteken az államfő.

Ki is használjuk azokat. Minél többet veszít az orosz állam, és minél drágább agressziója, annál közelebb lesz ennek a háborúnak az igazságos vége

– fogalmazott.

A helyszíneket azonban nem hozta nyilvánosságra. Ukrán híradások szerint a megbeszélésen részt vett többek között Olekszandr Szirszkij, Ukrajna fegyveres erőinek főparancsnoka, Rusztem Umerov védelmi miniszter, Kirill Budanov, a Hírszerző Főigazgatóság vezetője, valamint Vadim Szuharevszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnok-helyettese. Zelenszkij azt is megírta, hogy megbeszélést tartott a Minisztertanáccsal, a Honvédelmi Minisztérium és más osztályok képviselőivel a csúcstechnológiás drónokról és azok jövőbeni gyártásáról. Az ukrán elnök kifejtette, hogy Ukrajnának vannak ilyen fegyverei, de ezeknek nagyobb hatótávolságúakká, nehezebbé és erősebbé kellene válniuk. Kiemelte, hogy egyetlen orosz terrortámadás sem maradhat válasz nélkül.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: MTI/EPA/Malton Dibra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.