Ukrán és német felségjelű harci járművek szántják Moszkva utcáit + videó

Sorra érkeznek a beszámolók az orosz lapokból, az idegen tankok feltűnéséről.

Forrás: Telegram2024. 04. 28. 8:06
Egy Leopard 2 harckocsi az Elba partjára hajt, hogy egy manőver során átkeljen
Egy Leopard 2 harckocsi az Elba partjára hajt, hogy egy manőver során átkeljen Fotó: Klaus-Dietmar Gabbert / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden orosz Telegram-csatornán, amely foglalkozik az orosz–ukrán háborúval, azonnal megjelentek a hírek, amint Moszkvába értek az idegen harci járművek. Május 1-jén nyílik meg az orosz védelmi minisztérium kiállítása a Poklonnaja-hegyen, ahol ezeket a harcjárműveket mutatják be. Az Orosz hadsereg trófeái kiállításra érkeztek ezek a járművek, köztük Leopard tank, ukrán T–72-es, BTR–80-asok is.

A látogatóknak 12 ország – köztük az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Németország, Franciaország, Törökország, Svédország, Csehszlovákia, Dél-Afrika, Finnország, Ausztrália, Ausztria és Ukrajna – több mint harminc haditechnikai eszközmintáját mutatják be.

A Leopardok mellett Marder és Bradley gyalogsági harcjárműveket is megtekinthetnek a látogatók.

A zsákmányolt felszereléseket a Győzelem múzeuma előtti téren mutatják be, és információkkal is ellátják a látogatókat a nyugati gyártásról, a felszerelés jellemzőiről, valamint a fegyverzet zsákmányolásának helyéről és körülményeiről.

A kiállítás 2024. május 1-jén nyílik, és egy hónapig tart majd nyitva.

Borítókép: Egy Leopard 2 harckocsi az Elba partjára hajt, hogy egy manőver során átkeljen (fotó: Klaus-Dietmar Gabbert/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.