Volt ukrán nagykövet: Zelenszkijnek hallgatnia kellene!

Volodimir Zelenszkijnek inkább hallgatnia kellene, mivel beszédei csak pesszimizmust szülnek – jelentette ki Jurij Scserbak volt ukrán nagykövet az ukrán Priamyi televízió műsorában.

2024. 04. 08. 7:59
ZELENSZKIJ, Volodimir
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felkeres egy katonai egységet (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat) Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt diplomata szerint 

az ukrán elnök az Ukrajna helyzetéről szóló beszédével félelmet és aggodalmat próbál kelteni a nyugati társadalomban, ám ezzel negatív hatást vált ki az országon belül.

Mint mondta:

Ez azonnal hatással van a társadalmunkra, a hangulatra, hatalmas pesszimizmust generál. Már mindannyian depressziósak vagyunk, az egész nemzet. Vágyunk valami jó hírre, és azok még mindig nincsenek.

A volt nagykövet szerint Zelenszkij egy magánbeszélgetés során elmondhatja Joe Biden amerikai elnöknek, hogy rosszul állnak a dolgok, de ezt nem kellene nyilvánosan hangoztatnia, hívta fel rá a figyelmet a RIA Novosztyi orosz hírügynökség. 

 

„Ukrajna vereséget fog szenvedni”

Jurij Scserbak arra reagált, hogy Volodimir Zelenszkij vasárnap arról beszélt: Ukrajna vereséget fog szenvedni, ha az amerikai kongresszus nem szavazza meg a Kijevnek szánt hatvanmilliárd dolláros katonai támogatást.

Világosan meg kell mondani a kongresszusnak: ha nem segít Ukrajnának, akkor Ukrajna el fogja veszíteni a háborút

– fogalmazott az ukrán államfő a kijevi vezetést támogató külföldi zenészekkel, színészekkel, tudósokkal, illetve üzletemberekkel folytatott online beszélgetésben.

Zelenszkij korábban arról is beszélt, hogy az ukrán hadsereg kénytelen lesz visszavonulni, amennyiben Washington nem biztosítja Kijevnek a szükséges támogatást.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója pedig azt közölte, hogy kritikus jelentőségű az ukrán vezetés szempontjából a segélyek halogatása, mivel nem tudják ellensúlyozni az amerikai támogatást. Mint fogalmazott, a kongresszusban folyó viták ártanak Washington nemzetközi megítélésének, és demoralizálólag hatnak a partnereire is.

 

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felkeres egy katonai egységet, amint az északkelet-ukrajnai Szumi területre látogat 2024. március 27-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.