Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

„A fronton nincs túlélési esély”

Retteg az a három ukrán férfi, aki néhány hónapja menekült át Magyarországra a pusztító háború elől. Rettegnek, hogy visszatoloncolják őket, ami egyet jelentene a biztos halállal.

Forrás: Tények2024. 05. 24. 21:43
Kelet-Ukrajna, 2024. május 7.
Ukrán tüzérek ágyúzni készülnek az orosz állásokat a kelet-ukrajnai Donyecki területen húzódó fronton 2024. május 6-án.
MTI/AP/Francisco Seco
Fotó: Francisco Seco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Exkluzív interjút adott a Tényeknek három ukrán férfi, akik néhány hónapja menekültek át Magyarországra a pusztító háború elől

Rettegnek, hogy visszatoloncolják őket, ami egyet jelentene a biztos halállal. Az új törvények szerint ugyanis bárkit besorozhatnak. 

A rendőrök az utcáról buszokba rángatják a férfiakat, így küldik őket a frontra, ahol átlagosan csak három órán keresztül maradnak életben a civilek.

„Félek, hogy megkeresnek és visszavisznek Ukrajnába” – mondta el az egyik férfi a Tényeknek. Míg egy másikuk úgy fogalmazott:

Azt gondolom, hogy Magyarország nem adja majd vissza az ukránokat, de ha Ukrajna valahogy mégis elintézi, hogy vissza kelljen mennünk, akkor persze, hogy félek.

A Tények teljes riportját itt megtekintheti:

Borítókép: Ukrán tüzérek ágyúzni készülnek az orosz állásokat a kelet-ukrajnai Donyecki területen húzódó fronton 2024. május 6-án (Fotó: MTI/AP/Francisco Seco)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.