Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Menczer Tamás: A NATO-csapatok Ukrajnába küldése egyenlő a világháborúval! + videó

– Aki azt mondja, hogy ma Európában nem a háború vagy a béke kérdése a legfontosabb, az egészen egyszerűen hazudik. Nyilvánvalóan az a legfontosabb kérdés ma, hogy a háború felé megy Európa vagy a béke felé – mondta a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója.

2024. 05. 23. 12:44
Fotó: Facebook/ Menczer Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emmanuel Macron pártszóvivője arról beszélt, hogy NATO-csapatokat kell beküldeni Ukrajnába, ami új eleme a már régóta tapasztalt háborús pszichózisnak, mondta a közösségi oldalára feltett videóban Menczer Tamás.

Arról már korábban is hallottunk, hogy nyugati csapatokat küldene Macron, de a NATO-csapatok háborúba küldése olyan vörös vonal, amit eddig nem lépett át a Nyugat.

Minderre azért van szükség, hogy kiváltsák a nem harcoló ukrán csapatokat, hogy azok el tudjanak menni a frontra, tette hozzá, de ez csak az első lépés lenne.

– A második az, hogy ha már ott vannak a csapatok, akkor harcoljanak is, ami egyet jelent a NATO és Oroszország konfliktusával ami pedig egyet jelent a harmadik világháborúval – hangsúlyozta Menczer Tamás.

Mi ennek ellent tudunk mondani június 9-én az európai uniós választásokon.

– zárta szavait a politikus.

Lapunk is beszámolt arról, hogy az orosz–ukrán háborúba beavatkozni kívánó Franciaország újabb lökést adna Európának egy potenciális világháborúhoz vezető úton.

– Jól halad az európai szövetségesek körében a NATO mélyebb bevonását szorgalmazó, francia vezetésű kezdeményezés – közölte Benjamin Haddad, Emmanuel Macron francia elnök politikai pártjának egyik legfontosabb politikusa. A franciák javaslatát – ami a háború eszkalációját vonná magával – az Egyesült Államok elutasította, azonban a háborúpárti francia elnök Európában támogatókat szerzett.

Köztük van Petr Pavel cseh elnök, Kaja Kallas észt miniszterelnök, Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter és Gabrielius Landsbergis litván külügyminiszter.

Túl sok időt töltünk azzal, hogy az eszkaláció miatt aggódunk, holott Oroszország az az ország, amelyik eszkalálódik.

– tette hozzá Haddad.

A brit védelmi miniszter szerint ugyanakkor a NATO-n kívüli európai országoknak is csatlakozniuk kellene az észak-atlanti szövetséghez. Grant Shapps szerdán egy védelmi konferencián kijelentette azt is, hogy Kína és Oroszország közösen dolgozik ukrajnai bevetésre szánt hadszíntéri eszközök hadrendbe állításán. Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke pedig már egész Európára kiterjesztené a sorkatonaságot.

Borítókép: Menczer Tamás (Fotó: Facebook/Menczer Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.