Van egy város, ahol ingyen megkapják a napi betevőt az alkoholisták

Az adófizetők pénzén.

Forrás: Yahoo News2024. 05. 13. 15:22
London, 2023. augusztus 1.
Sörözõ férfi a Nagy Brit Sörfesztiválon Londonban 2023. augusztus 1-jén. A brit kormány módosítja a szeszes italok adórendszerét, ezentúl nem az italfajták, hanem az alkoholfok alapján határozzák meg az adót.
MTI/EPA/Neil Hall
illusztráció Fotó: MTI/EPA/Neil Hall
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ingyenes sört és vodkát kínál a hajléktalan alkoholistáknak az adófizetők költségére San Francisco városa – írja a Yahoo News.

A San Franciscó-i Közegészségügyi Minisztérium Managed Alcohol Programjának keretében adott mennyiségű alkoholos italt szolgáltat az alkoholista hajléktalanoknak, hogy tehermentesítsék a város segélyszolgálatait. A szakértők úgy vélik, a program életeket menthet meg, mások azon töprengenek, lehet, hogy jobb lenne ezeket az embereket rehabra küldeni, és inkább a józan életmódot finanszírozni az adófizetők pénzéből. 

Az alkoholprogramot ápolónő és képzett kisegítő személyzet irányítja egy hajléktalanszállóhoz vagy egy átmeneti otthonhoz hasonló létesítményben.  A modell célja, hogy megelőzze az alkoholelvonás életveszélyes hatásait, így a rohamokat és sérüléseket. A program évi ötmillió dolláros költségvetéssel működik, kezdetben tíz, majd a program sikerére való tekintettel immár húsz ággyal. 

A portál számításai szerint fél év alatt 1,7 millió dollárt takarítottak meg azzal, hogy kevesebb egészségügyi beavatkozásra volt szükség és kevesebbszer kellett rendőrt hívni a hajléktalan alkoholisták rendbontása miatt. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.