Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Az európai versenyképesség helyreállítását sürgette Szijjártó Péter

A külgazdasági és külügyminiszter szerint nem szabad hagyni, hogy politikai ideológiák alapján tönkretegyék az európai ipart.

Forrás: MTI2024. 06. 24. 21:43
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert (balra) fogadta Raffaele Fitto olasz EU-ügyekért felelős tárca nélküli miniszter Rómában 2024. június 24-én. Forrás: Facebook/SzijjártóPéter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következő időszak egyik legfontosabb feladata az európai gazdasági versenyképesség helyreállítása lesz, nem szabad megengedni senkinek, hogy politikai ideológiák alapján tönkretegye az európai ipart, és veszélybe sodorja munkahelyek százezreit – írta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán, miután Rómában egyeztetett Raffaele Fitto EU-ügyekért felelős tárca nélküli miniszterrel.

Szijjártó Péter bejegyzésében kiemelte:

Olaszország az ötödik legfontosabb kereskedelmi partnere Magyarországnak, tavaly megdőlt a magyar export rekordja, 8,5 milliárd eurót tett ki.

Az olasz vállalatok a 11. legnagyobb beruházói közösséget alkotják Magyarországon, húszezer embernek adnak munkát, az elmúlt években a magyar kormány kilenc beruházást támogatott – tette hozzá a miniszter.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert (balra) fogadta Raffaele Fitto olasz EU-ügyekért felelős tárca nélküli miniszter Rómában 2024. június 24-én (Forrás: Facebook/Szijjártó Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.