Kevés a katona: az ukrán fegyveres erőknek engedélyezték a korábbi dezertőrök frontra küldését + videó

Az ukrán Állami Nyomozóiroda engedélyezte a fegyveres erőknek, hogy katonaszökevényeket küldjön a frontra.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 06. 05. 9:33
Volodimir Zelenszkij (2L) ukrán elnök kezet fog az ukrán fegyveres erők főparancsnokával, Olekszandr Szirszkijjal (3R) az áldozatok emlékművénél. Fotó: Ukrán elnöki sajtószolgálat Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán Állami Nyomozó Iroda a súlyos veszteségek miatt engedélyezte az Ukrán Fegyveres Erőknek, hogy a korábbi dezertőröket a frontra küldje, írta az iroda igazgatója, Olekszij Szuhacsov a hadsereg vezetőjének, Olekszandr Szirszkijnek írt levelében, számolt be erről a RIA Novosztyi.

Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Olekszandr Szirszkij (b) látható, amint egy ismeretlen helyen Kelet-Ukrajnában keresi fel a frontállásokat. Fotó: AFP/Ukrán Fegyveres Erők

Figyelembe véve a rendelkezésre álló jogi alapokat, valamint a törvény által biztosított lehetőségeket, kérjük, hogy a katonai egységek parancsnokait orientálják a fent említett, a katonai egységekbe önként visszatért és további katonai szolgálatra vonatkozó szándékát kifejező katonák felvételének biztosításáról, beosztásukról és a katonai szolgálat folytatásáról a beosztásba való kinevezésük napjától kezdődően

– áll az orosz hírügynökség birtokába került levélmásolatban.

Az Állami Nyomozó Iroda megjegyezte, hogy mivel a katonák önként tértek vissza, most újra jogosultak lesznek a pénzbeli juttatásokra is.

Kijevnek komoly gondot okoz a hadsereg újoncokkal való feltöltése. Az ukrán hadsereg a harctéren elszenvedett veszteségek és az utánpótlás hiánya miatt folyamatos nehézségekkel küzd. Májusban Ukrajna törvényt fogadott el a mozgósítás szigorításáról, amely szerint minden hadköteles személynek a dokumentum hatályba lépését követő hatvan napon belül frissítenie kell adatait a katonai sorozóhivatalban. A leszerelés határidejét a dokumentum nem határozza meg.

Áprilisban pedig 27-ről 25 évre csökkentették a sorkötelezettségi korhatárt. Az ukrán kényszersorozásokról készült videók számos közösségi oldalon terjednek.

A folyamatos szigorítás ellenére a sorkötelezettségi korhatár 18 évre csökkentését is szorgalmazzák.

 

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezet fog az ukrán fegyveres erők főparancsnokával, Olekszandr Szirszkijjel az áldozatok emlékművénél (Fotó: AFP/Ukrán Elnöki Sajtószolgálat)


 


 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.