Orbán Viktor Rómába utazik, hogy Giorgia Melonival tárgyaljon

A tárgyalások során szóba kerül a Fidesz esetleges csatlakozása a Meloni vezette Konzervatívok és Reformerek pártcsaládhoz.

Forrás: Hír TV2024. 06. 24. 15:31
ORBÁN Viktor; MELONI, Giorgia
Illusztráció: Orbán Viktor miniszterelnök kezet fog Giorgia Meloni olasz kormányfõvel tárgyalásukon az Európai Unió tagországai állam- és kormányfõinek rendkívüli csúcstalálkozója elõtt Brüsszelben 2024. február 1-jén. Fotó: Fischer Zoltán Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök érkezését várják az olasz fővárosba – számolt be hétfőn a Hír TV olasz lapok híradásaira hivatkozva. A cikk szerint ma este érkezik a kormányfő az olasz fővárosba, hogy  olasz hivatali kollégájával, Giorgia Melonival találkozzon.

A tárgyalások középpontjában Magyarország uniós soros elnöksége, valamint a Fidesz esetleges csatlakozása lesz a Meloni vezette Konzervatívok és Reformerek pártcsaládhoz.

A bevándorlásról, a demográfiai kihívásról és az európai szuverenitásról egyetért Orbán Viktor és Giorgia Meloni, az uniós vezetők kinevezéséről és Ukrajna támogatásáról azonban eltérnek a nézőpontjaik. Nicola Procaccini, az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsalád társelnöke a napokban úgy nyilatkozott, ha a Fidesz csatlakozni akar a legnagyobb konzervatív alakulathoz, akkor alá kell írnia a Kijev támogatásáról szóló egyezményt. Az olasz lapok szerint nem kizárt, hogy a ma esti találkozó a miniszterelnöki palotában közös megegyezéssel elválással zárul, ez azonban nem jelent kockázatot a magyar–olasz kapcsolatokra nézve. A Giorgia Meloni és Orbán Viktor közötti együttműködés továbbra is szilárd, egyetértenek az Európai Unió megváltoztatásának szükségességéről. Az Il Corriere della Sera napilap szerint az sem zárható ki, hogy Orbán Viktor egy harmadik jobboldali csoport megalakítására tesz kísérletet.

Borítókép: Illusztráció: Orbán Viktor miniszterelnök kezet fog Giorgia Meloni olasz kormányfővel tárgyalásukon az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozója előtt Brüsszelben 2024. február 1-jén (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.