Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Grúzia

Orosz–ukrán háború: itt az orosz figyelmeztetés az Európai Uniónak

A kétoldalú kapcsolatok nem javultak.

2024. 06. 28. 15:17
Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Oroszország és az Európai Unió közötti kapcsolatok kilátásai az uniós vezetőváltás után sem javultak, továbbra is rosszak – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak.

Nem gondoljuk, hogy az európai diplomácia bármit is fog tenni a kapcsolatok normalizálása érdekében” – mondta a Kreml szóvivője. „Rosszak a kilátások Moszkva és Brüsszel kapcsolatainak szempontjából

hangsúlyozta a TASZSZ orosz állami hírügynökség tudósítása szerint.

Kaja Kallas észt miniszterelnöknek az uniós diplomácia élére történt kinevezéséről szólva Peszkov megjegyezte, hogy ő eddig semmilyen diplomáciai hajlamot nem mutatott, és Oroszországban jól ismertek a teljesen hajthatatlan, sőt néha elítélő oroszgyűlölő kijelentései.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Ursula von der Leyen újra az Európai Bizottság elnöke lehet, António Costa volt portugál miniszterelnök lett az Európai Tanács új vezetője, Kaja Kallas pedig a diplomácia vezetője.

Borítókép:  Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő (Fotó: AFP/Alexander Nemenov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.