Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Több mint száz csoportos nemi erőszakot követtek el

Tavaly a berlini rendőrség több mint száz olyan nemi erőszakos esetet regisztrált, amelyben több gyanúsított is részt vett. Sok eset társasházakban történt.

2024. 06. 01. 20:59
illusztráció, erőszak, verekedés, fiatal, aggresszív (Forrás: Pexels)
illusztráció, erőszak, verekedés, fiatal, aggresszív (Forrás: Pexels) Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A berlini rendőrség statisztikáiból kiderül, hogy az állítólagos csoportos nemi erőszakok száma évek óta egyenletesen magas – írja a Spiegel.

A rendőrség 2023-ban 111 esetet regisztrált.

A rendőrségi statisztikák szerint – amelyek az összes befejezett nyomozást tartalmazzák – 2020 óta eddig évente 89106 csoportos nemi erőszak történt. 

A statisztikákból az nem derül ki, hogy a bíróságok hogyan döntöttek ezekben az ügyekben, hogy egy vagy több elkövetőt ítéltek-e el.

Az áldozatok többsége, tizennyolcan 14-15 évesek voltak. Tíz 16-17 éves és tizenhárom 18-20 éves áldozatot is regisztráltak.

Az esetek többsége lakóházakban történt, 27 esetben a helyszín ismeretlen volt, 16 esetben pedig parkokban.

A 106 azonosított gyanúsított közül huszonöten voltak 18 év alattiak. Huszonnyolc gyanúsított 18 és 24 év közötti volt. A külföldi állampolgárságú gyanúsítottak aránya 54 százalék, szemben az előző évi 65 százalékkal, illetve a korábbi évek 44 és 51 százalékával.

A rendőrségi statisztikák tavaly összesen 1151 nemi erőszak, szexuális kényszerítés és súlyos szexuális támadás esetét regisztrálták. A hatóságok úgy vélik, hogy jelentős a be nem jelentett esetek száma, mivel sok áldozat a szégyenérzet vagy az elkövetőtől való félelem miatt nem tesz feljelentést.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.