Trump győzelme ellen dolgozik ez az ország

Hírszerzési információk szerint az elmúlt hetekben egyre gyakoribbá váltak az amerikai szavazók befolyásolására indított kísérletek a közösségi oldalakon. A cél, hogy ne nyerjen Donald Trump.

2024. 07. 30. 9:14
TRUMP, Donald
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszédet mond a Bitcoin 2024 elnevezésű konferencián a Tennessee állambeli Nashville-ben 2024. július 27-én. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. (Fotó: MTI/AP/Mark Humphrey) Fotó: Mark Humphrey
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai hírszerzés szerint Irán azon dolgozik, hogy rontsa Donald Trump esélyeit az amerikai elnökválasztáson. A hírszerzés vezetője hivatalának egyik tisztviselője azt mondta, hogy az elmúlt hetekben felerősödtek a közel-keleti ország azon kísérletei, amelyekkel befolyásolnák az amerikai szavazókat a közösségi oldalakon.

Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszédet mond a Minnesota állambeli St. Cloudban tartott választási nagygyűlésen 2024. július 27-én. (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszédet mond a Minnesota állambeli St. Cloudban tartott választási nagygyűlésen 2024. július 27-én (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

A CNN amerikai hírcsatorna arról számolt be, hogy Irán titkos közösségimédia-tevékenységet és kapcsolódó befolyásolási műveleteket alkalmaz Donald Trump volt elnök jelöltségének aláaknázására. Mint írják, Teherán valószínűleg azért teszi ezt, mert az iráni vezetők el akarják kerülni azt az eredményt, amely szerintük növelné a feszültséget az Egyesült Államokkal – áll a Nemzeti Hírszerzési Igazgatóság (ODNI) közleményében.

A közelmúltban az iráni befolyásolási tevékenység titkolt közösségimédia-fiókok és kapcsolódó tevékenységek formájában jelentkezett

– mondta az ODNI tisztviselője egy sajtótájékoztatón. 

Hozzátette: Irán 2020 óta nem változtatott álláspontján. Az akkori választási kampányban a közel-keleti ország „többszörösen titkos befolyásolási kampányt folytatott, amelynek célja volt, hogy aláássa Trump volt elnök újraválasztási esélyeit” – áll egy feloldott amerikai titkosszolgálati jelentésben.

Irán nem vesz részt semmilyen olyan célkitűzésben vagy tevékenységben, amelynek célja az amerikai választások befolyásolása. Ezt közölte az iráni ENSZ-képviselet az üggyel kapcsolatban. Szerintük a vádak mögött a választási kampány felpörgetésének célja áll.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszédet mond a Bitcoin 2024 elnevezésű konferencián a Tennessee állambeli Nashville-ben 2024. július 27-én. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban (Fotó: MTI/AP/Mark Humphrey)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.