Trump szerint szégyen volt az, amit Párizsban láttunk

A volt amerikai elnök elmondta a véleményét az olimpiai játékok hivatalos megnyitójáról. Donald Trump szerint szégyen volt az, amit műveltek.

Forrás: Fox News2024. 07. 30. 8:29
TRUMP, Donald
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszédet mond a Minnesota állambeli St. Cloudban tartott választási nagygyűlésen 2024. július 27-én. (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon) Fotó: Alex Brandon
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A republikánus elnökjelölt elítélte a 2024-es párizsi olimpiai játékok megnyitóünnepségén látottakat. Óriási a felháborodás az eseménnyel kapcsolatban világszerte. Mint arról beszámoltunk, csúfot űztek Franciaországban a hívő keresztények vallási érzéseiből. Donald Trump sem hagyhatta szó nélkül az eseményeket.

Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszédet mond a Minnesota állambeli St. Cloudban tartott választási nagygyűlésen 2024. július 27-én. (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszédet mond a Minnesota állambeli St. Cloudban tartott választási nagygyűlésen 2024. július 27-én (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

Azt hiszem, hogy a megnyitóünnepség valójában szégyen volt

– mondta Trump az olimpiával kapcsolatban. A volt elnök hozzátette, hogy nyitott gondolkodásúnak tartja magát, de ez szégyen volt, amit tettek. 

A Fox News műsorában azt is kijelentette az elnökjelölt, hogy amennyiben a 2028-as Los Angeles-i olimpia alatt ő lesz az Egyesült Államok elnöke, akkor biztosan nem ábrázolják majd ilyen módon Az utolsó vacsorát.

A megnyitóünnepség élőben a France 2 TV-n. (Fotó: Isabelle Souriment / Hans Lucas / Hans Lucas az AFP-n keresztül)
A megnyitóünnepség élőben a France 2 TV-n. (Fotó: Isabelle Souriment/Hans Lucas/Hans Lucas via AFP)

Habár már több nap telt el azóta, de nem csillapodnak a kedélyek a párizsi olimpia hivatalos megnyitója óta. Egyre többen adnak hangot megdöbbenésüknek és keserűségüknek. 

Mike Johnson szintén elítélte a jelenetet az X-en megjelent bejegyzésében. Az amerikai képviselőház republikánus elnöke egyebek mellett azt írta: 

Az utolsó vacsora kigúnyolása megdöbbentő és sértő volt a világ minden táján élő keresztényekre nézve, akik az olimpiai játékok megnyitóját nézték. A hitünk és a hagyományos értékeink elleni háború ma nem ismer határokat. De tudjuk, hogy az igazság és az erény mindig győzni fog.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszédet mond a Minnesota állambeli St. Cloudban tartott választási nagygyűlésen 2024. július 27-én (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.