Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Újabb befolyásos amerikai médium szólította fel Joe Bident az elnökjelöltségtől való visszalépésre

Újabb befolyásos amerikai médium, a The Economist szólította fel Joe Bident visszalépésre az elnökjelöltségtől szerkesztőségi állásfoglalásban csütörtökön. A lap szerint a vitában nézni is fájdalmas volt egy öreg embert, aki küszködik a szavakkal és a tényekkel.

Forrás: MTI2024. 07. 05. 6:01
BIDEN, Joe; TRUMP, Donald
Atlanta, 2024. június 28. Joe Biden demokrata párti amerikai elnök az elnökjelöltek elsõ televíziós vitáján, amelyet Donald Trump republikánus párti volt amerikai elnökkel tartanak a CNN amerikai tévécsatorna atlantai stúdiójában 2024. június 27-én. Az elnökválasztást november 5-én rendezik az Egyesült Államokban. MTI/AP/Gerald Herbert Fotó: Gerald Herbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Economist hetilap szerkesztőségi cikke egyben sürgeti a demokratákat, hogy gyakoroljanak nyomást Joe Bidenre a visszalépés érdekében, a múlt csütörtöki elnökjelölti vitán mutatott teljesítménye nyomán.

Joe Biden demokrata párti amerikai elnök (j) és Donald Trump republikánus párti volt amerikai elnök az elnökjelöltek első televíziós vitáján a CNN amerikai tévécsatorna atlantai stúdiójában 2024. június 27-én. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. (MTI/AP/Gerald Herbert)
Joe Biden demokrata párti amerikai elnök (jobbra) és Donald Trump republikánus párti volt amerikai elnök az elnökjelöltek első televíziós vitáján a CNN amerikai tévécsatorna atlantai stúdiójában 2024. június 27-én. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban (MTI/AP/Gerald Herbert)

A lap írása úgy fogalmaz, hogy „nézni is fájdalmas volt egy öreg embert, aki küszködik a szavakkal és a tényekkel”, valamint úgy véli, hogy Joe Biden „képtelen volt érvelni egy gyenge ellenféllel szemben, ami lehangoló volt”.

 A The Economist szerkesztői egy időben éles bírálatot fogalmaztak meg Joe Biden kampányirányítóival kapcsolatban is, akikről azt írták, hogy az a „művelet, amivel próbálják tagadni azt, amit amerikaiak tízmilliói saját szemükkel láthattak, még károsabb, mert ennek tisztességtelensége megvetést vált ki”.

Korábban a New York Times napilap is szerkesztőségi cikkben sürgette Joe Biden visszalépését.  

A Joe Biden visszalépését szükségesnek tartó közszereplőkhöz milliárdos demokrata anyagi támogató is csatlakozott, Reed Hastings, a Netflix társalapítója személyében. A médiavállalkozó szerdán a CNN hírtelevíziónak nyilatkozott arról, hogy az elnöknek el kellene állnia az elnökválasztási indulástól és átadnia a helyet egy energikus demokrata vezetőnek, aki legyőzheti Donald Trumpot.

Reed Hastings vagyonát a Forbes 4,8 milliárd dollárra becsüli.
Joe Biden szerdán este több mint húsz demokrata párti kormányzóval találkozott, és tárgyalt másfél órán át a Fehér Házban, akiket változatlan elnökjelölti ambícióiról biztosított, ugyanakkor egyes sajtóbeszámolók szerint elismerte előttük, hogy több alvásra van szüksége, ezért este 8 óra után nem vállal programot. A találkozó után közvetlenül nyilatkozó három kormányzó arról számolt be, hogy őszinte és nyílt megbeszélést folytattak az elnökkel.
Az ABC országos televíziócsatorna pénteken, főműsoridőben sugároz előre rögzített interjút Joe Bidennel, amelynek témái között a múlt heti teljesítménye és újraválasztási ambíciói is szerepelnek.

Borítókép: Joe Biden demokrata párti amerikai elnök az elnökjelöltek első televíziós vitáján, amelyet Donald Trump republikánus párti volt amerikai elnökkel tartanak a CNN amerikai tévécsatorna atlantai stúdiójában 2024. június 27-én. Az elnökválasztást november 5-én rendezik az Egyesült Államokban (Fotó: MTI/AP/Gerald Herbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.