Újabb képviselőkkel bővülhet a Patrióták Európáért frakció

A lengyel jobboldali szövetség, a Szabadság és Függetlenség Konföderáció képviselőinek egy része a Patrióták Európáért frakcióhoz csatlakozna.

Forrás: Brussels Signal2024. 07. 11. 14:59
VILIMSKY, Harald; BUXADÉ, Jorge; GÁL Kinga; TANGER CORREA, António
Megalakult a Patrióták Európáért EP-frakciója Fotó: Bodnár Boglárka
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyel jobboldali szövetség, a Szabadság és Függetlenség Konföderáció a hírek szerint megosztott az Európai Parlamentben: a képviselők fele az új Szuverén Nemzetek Európája (ESN) frakcióhoz csatlakozik, míg mások a Patrióták Európáért frakcióba akarnak belépni.

Marcin Sypniewski, Stanislaw Tyszka és Ewa Zajaczkowska-Hernik az ESN-hez kívánnak csatlakozni. Kollégáik, Tomasz Buczek és Anna Brylka állítólag nem örülnek az ESN-hez való csatlakozásnak, és helyette a hazafiakkal tárgyalnak.

Az elégedetlenség forrása állítólag az Alternatíva Németországért (AfD) párthoz kapcsolódik, amely az ESN legnagyobb pártja lesz, de sem Buczek, sem Brylka nem akar egy csoportban lenni velük.

A Brussels Signalnak nyilatkozva a Patrióták Európáért frakción belüli források nem voltak hajlandók megerősíteni, hogy folynak-e ilyen tárgyalások. Hangsúlyozták azonban, hogy a konföderáció, mint különböző lengyel frakciók szövetsége, elméletileg mindenféle probléma nélkül felosztható lenne a különböző EP-frakciók között.

Amennyiben a tárgyalások kudarcba fulladnak, Buczek és Brylka közeli forrásaink szerint valószínűleg független tagokként ülnének az Európai Parlamentben, vagyis olyan képviselőkként, akik nem tartoznak egyik elismert képviselőcsoporthoz sem.

Borítókép: Jorge Buxadé, a spanyol Vox európai parlamenti listavezetője, António Tanger Correa, a portugál Chega európai parlamenti listavezetője, Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti listavezetője és Gál Kinga, a Patrióták Európáért európai parlamenti frakció alelnöke, a Fidesz európai parlamenti képviselője (balról jobbra) a Patrióták Európáért pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülése után tartott sajtótájékoztatón az Európai Parlament brüsszeli épületében, 2024. július 8-án (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.