Zelenszkij Orbán Viktor békemisszióját támadta

Meglepő mondatok a háborúban álló ország elnökétől.

2024. 07. 18. 21:31
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: MTI/EPA/PAP/Rafal Guz)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozóján felszólította az európai országokat, hogy egységesen támogassák Ukrajnát – írja a Jevropeiska Pravda. Az ukrán hírportál arról is beszámolt, hogy az ukrán elnök arra is figyelmeztette a csúcstalálkozó résztvevőit, hogy Vlagyimir Putyin orosz vezető megpróbálhat közeledni egyes országokhoz vagy pártokhoz, hogy aláássa az európai országok egységét.

Zelenszkij szerint Putyin megpróbálhat elcsábítani, nyomást gyakorolni vagy zsarolni néhány európai vezetőt, hogy árulják el a többit.

„Mindenki maga választja meg, hogyan cselekszik és milyen örökséget hagy maga után. De ha valaki Európában mások háta mögött vagy akár más – mondjuk Ukrajna vagy más országok – kárára próbálja megoldani a problémákat, akkor miért kellene egyáltalán odafigyelnünk az ilyen emberekre? Az EU és a NATO ilyen emberek nélkül is meg tudja oldani a problémákat” – mondta Ukrajna elnöke, bár Ukrajna nem tagja sem az EU-nak, sem a NATO-nak. 

A Jevropeiska Pravda siet arra is emlékeztetni, hogy Zelenszkij már korábban kijelentette: nem hiszi, hogy Orbán Viktor képes közvetíteni egy békés rendezésben Ukrajna és Oroszország között, és szerinte a magyar miniszterelnöknek nincs elég befolyása ahhoz, hogy tárgyalásokat folytasson a háború befejezéséről Ukrajnában.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: MTI/EPA/PAP/Rafal Guz)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.