Alain Delon még életben volt, amikor marakodni kezdtek a káprázatos vagyonán

Nem túl szívmelengető történet.

Forrás: Világgazdaság2024. 08. 22. 15:17
Alain Delon
Alain Delon Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán abbahagyják a több mint egy éve folytatott méltatlan vitát egymással Alain Delon örökösei és az élettársa – írja a Világgazdaság. A portál hozzáfűzi, már biztosnak tűnik, hogy apjuk kívánságát tiszteletben tartják, és douchyi birtokán, szűk családi körben temetik majd el.

Felidézik azt is, hogy tavaly nyáron összefogtak a sztár gyerekei – Anthony, (59) Anouchka (33) és Alain-Fabien Delon (29) –, hogy kilakoltassák a színész birtokáról Hiromi Rollint, a 66 éves, egykori japán sminkest. Attól tartottak ugyanis, hogy a nő az apjuk vagyonára pályázik, de a bíróság elutasította a keresetet, mert a nőnek régóta tartó kapcsolata volt a színésszel. Delon és a sminkes még 1992-ben találkoztak a Casanova visszatér című film forgatásán, kissé hektikus kapcsolatuk volt, de sokáig tartott, mígnem 2019-ben, Delon agyvérzése után kezdett róla gondoskodni Rollin. 

2024 márciusában kérték a bíróságtól az apjuk megerősített felügyeletét, amelyet április 4-én jóvá is hagytak, igaz, már januárban bírósági védelem alá került az idős színész. Az indoklás szerint 

a döntés a vagyon védelmét célozta.

Mindez azt jelenti, hogy a színész pénzügyeinek irányítására kurátort neveztek ki, így Delon már nem rendelkezhetett a saját vagyona felett.

Anthony Delon korábban beszélt arról, hogy az apjuk a végrendeletében Anouchkára hagyta a vagyona felét, míg a két fia egy-egy negyedet örököl. A színész többször nevezte kedvencének a lányát, amit állítólag ő is előszeretettel hangoztatott. Alain Delon vagyonát egyébként 200 millió euróra becsülik, annak a legnagyobb részét az a birtok képezi, ahol kíváncsi szemektől elzárva élt a sztár. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.