Ezért nem teljesülhet Alain Delon utolsó kívánsága

Úgy tűnik, ez a terve már nem valósul meg.

Forrás: The Guardian2024. 08. 21. 12:19
Alain Delon
Alain Delon Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három napja gyászolja a világ Alain Delon francia színészt, a legendát, aki aki 88 évesen halt meg vasárnap. Utolsó kívánsága az volt, hogy a kutyáját, Loubo-t altassák el, és vele együtt temessék el – adta hírül a The Guardian.

Úgy tűnik azonban, hogy ez nem fog megtörténni, az állatvédők ugyanis eléggé felháborodtak. 

Kedden, miután az aktivisták teljesen ledöbbentek azon, hogy egy egészséges állatot elaltassanak, inkább felajánlották, hogy új otthont keresnek a kutyának, mire a Brigitte Bardot Alapítvány közlése szerint Delon lánya, Anouchka megerősítette, hogy a család megtartja a kutyát.

Most beszéltem Anouchka Delonnal, és elmondta, hogy Loubo a családhoz tartozik, és megtartják. A kutyát nem fogják elaltatni

– fogalmazott az alapítvány szóvivője. Franciaországban egyébként nincs olyan törvény, amely megakadályozná, hogy a tulajdonosok elvegyék az állataik életét, arról az állatorvosok döntenek, hogy teljesítik-e kívánságukat. Az állatvédők korábban azt közölték, hogy egy állat élete nem függhet egy emberétől. 

Delon egyébként eléggé kötődött a kutyához, 2018-ban azt mondta, ötven kutyája volt egész életében, de Loubo-val különleges kapcsolata volt. 

Hiányzom neki, amikor nem vagyok ott

– fejtegette és azt is hozzátette, hogy ha az állat előtt hal meg, megkéri az állatorvost, hogy a kutyát is altassa el. 

A karjaimban fogja elaltatni. Inkább ez, mint a tudat, hogy annyi szenvedések közt, a síromon pusztuljon el

– fogalmazott hat éve, azonban úgy tűnik, ez a terve már nem valósul meg. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.