Egyre veszélyesebb az európai vasúti közlekedés

Nagy-Britanniában és Németországban egyre több bűncselekményt követnek el vonatokon és pályaudvarokon, a legtöbb bűncselekmény esetén pedig a migránsok felülreprezentáltak az elkövetők körében.

Forrás: V4NA2024. 08. 16. 5:27
A high-speed train by French railway company SNCF travels on the Bordeaux-Paris route at reduced speed, at Chartres, northern France on July 26, 2024, after the resumption of high speed train services on the line between Paris and Bordeaux, following suspected acts of sabotage on the country's rail network ahead of the opening ceremony of the 2024 Paris Olympic Games. France's rail network was paralysed by coordinated acts of sabotage which knocked out most of its high-speed train services hours before the Paris Olympics opening ceremony. French rail operator SNCF said three night-time arson attacks had destroyed cabling boxes at strategic junctions around its network at locations north, south-west and east of Paris. (Photo by JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP)
Illusztráció Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NiUS német médiaszervezet által megszerzett adatok külön felhívják a figyelmet arra, hogy az idei év első felében az állomásokon elkövetett 13 543 erőszakos bűncselekmény mintegy felét – ez közel 27 százalékkal több, mint két évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban – külföldi állampolgárok követték el.

A nem német gyanúsítottak különösen felülreprezentáltak a pályaudvarokon elkövetett szexuális bűncselekményekben, amelyek 59 százalékát német útlevéllel nem rendelkező személyek követték el

– hívja fel rá a figyelmet a The European Conservative.

A londoni hatóságok próbálják szépíteni a képet. A brit közlekedési rendőrség szerint a nők és lányok elleni erőszakos támadások több mint 50 százalékos növekedése az ország vasútállomásain, a bűncselekmények nagyobb mértékű bejelentésének következménye.

A brit vasúti bűncselekményekről szóló jelentésekből hiányoznak az elkövetőkre vonatkozó információk is, ami valószínűleg még nagyobb súlyt ad Robert Jenrick volt bevándorlási miniszter és tory vezetésre pályázó Robert Jenrick kampányának, amely a migránsbűnözési adatok közzétételét szorgalmazza.

Az Oxfordi Egyetem Migrációs Megfigyelőközpontja az év elején szintén arra panaszkodott, hogy a külföldi állampolgárok által elkövetett bűncselekményekre vonatkozó hivatalos adatok „nagyon korlátozottak”.

A Times által közölt 50 százalékos adat csak a nők elleni erőszakos támadásokra vonatkozik, bár az elmúlt hónapokban számos más, vasúton elkövetett bűncselekményről is érkeztek jelentések. Az egyik figyelemre méltó támadás februárban történt, amikor egy kurd migráns egy idegent a londoni metrósínekre lökött, mert úgy érezte, hogy csúnyán nézett rá. A férfit bűnösnek találták gyilkossági kísérletben.

Az erőszakos bűncselekmények máshol Európában, például Franciaországban és Belgiumban – különösen Brüsszelben – is rendszeresen előfordulnak a metróállomásokon – teszi hozzá a The European Conservative.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.