Megtalálták a szuperjacht tragédiájának utolsó áldozatát

Mike Lynch milliárdos üzletember lányára bukkanhattak rá a búvárok.

Forrás: BBC2024. 08. 23. 12:40
A woman watches rescue teams at work in Porticello near Palermo, on August 21, 2024 two days after the British-flagged luxury yacht Bayesian sank. Rescuers with divers and an underwater drone search for six people believed trapped when the boat sank. Among the six missing were UK tech entrepreneur Mike Lynch and his 18-year-old daughter Hannah, and Jonathan Bloomer, the chair of Morgan Stanley International, and his wife Judy. The Bayesian, which had 22 people aboard including 10 crew, was anchored some 700 metres from port before dawn when it was struck by a waterspout, a sort of mini tornado. Fifteen people aboard, including a mother with a one-year-old baby, were plucked to safety; one man has been found dead; and six people remain missing. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)
egy nő nézi a mentési munkálatokat a partról Fotó: Alberto PIZZOLI / AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtalálták az utolsó holttestet, amelyet a búvárok kerestek, miután egy luxusjacht elsüllyedt Szicíliánál hétfő reggel. Az olasz sajtó szerint a 18 éves Hannah Lynch holttestéről van szó – adta hírül a BBC

A portál emlékeztet, apja, Mike Lynch technológiai vállalkozó és öt másik ember holttestét már a partra hozták a Bayesian luxusjacht elsüllyedése után, amely egy különös viharban süllyedt el Porticello olasz halászfalunál, Palermótól keletre.

A fedélzeten tartózkodó huszonkét emberből tizenöten élték túl a tragédiát, köztük egy egyéves gyermek és Hannah édesanyja, Angela Bacares.

Amikor a Bayesian elsüllyedt, Mike Lynch, az Autonomy nevű szoftvercég társalapítója, lánya, a 18 éves Hannah, Jonathan Bloomer, a Morgan Stanley elnöke, felesége, Judy Bloomer, Chris Morvillo, a Clifford Chance ügyvédje, felesége, Neda Morvillo és a hajó séfje, Recaldo Thomas a jachttal együtt veszett oda. Elsőként a séf holttestét találták meg a búvárok. 

A Bayesian roncsa a tengerfenéken van, ötven méter mélyen. A mentést nagyban megnehezítették az időjárási körülmények, az olasz parti őrség szóvivője közölte, hogy az elsüllyedt jacht tengerfenékről való kiemelése egyelőre nincs napirenden, de a jövőben szóba kerülhet. 

Érdekesség az ügyben, hogy a kutató-mentő csoport búvárai szerint a hajó gyakorlatilag érintetlenül feküdt a tengerfenéken.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy különös fényt vet a tragédiára, hogy augusztus 17-én, a luxusjacht elsüllyedése előtt másfél nappal Stephen Chamberlain, Lynch korábbi üzlettársa meghalt, amikor egy autó halálra gázolta kocogás közben az angliai Cambridgeshire-ben. Hétfőn, augusztus 19-én pedig elsüllyedt a Bayesian, éppen akkor, amikor állítólag azt ünnepelték, hogy felmentette őket a bíróság, miután Mike Lynch brit milliárdossal együtt érintettek voltak a Hewlett-Packard (HP) informatikai óriáscég által indított büntetőperben. Ezeket az embereket nemcsak az kötötte össze, hogy élvezték az 56 méteres Bayesian kínálta körülményeket, hanem az is, hogy ugyanazt ünnepelték. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.