Ő lehet Kamala Harris alelnökjelöltje

Hivatalosan kedden jelentheti be Kamala Harris alelnök, a demokraták valószínű elnökjelöltje az alelnökjelöltjét. A sajtó azonban máris tudni véli, ki lehet a befutó.

2024. 08. 02. 11:56
Josh Shapiro, Pennsylvania állam kormányzója
Josh Shapiro, Pennsylvania állam kormányzója (Fotó: MTI/AP/Sue Ogrocki)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Josh Shapiro pennsylvaniai kormányzó hirtelen lemondta a következő napokra tervezett nyilvános megjelenéseit – szúrta ki a Fox News amerikai televíziós hálózat. A hirtelen programváltozás némiképp gyanús módon épp azelőtt történt, hogy Kamala Harris alelnök, a Demokrata Párt várható elnökjelöltje egy keddi philadelphiai rendezvényen bejelentené az alelnökjelöltjét.

Shapiro már eddig is lelkesen kampányolt Harris mellett.

Az 51 éves, négygyermekes Shapiro korábban volt képviselő az állami törvényhozásban, illetve Pennsylvania állam főügyésze is. Neve nem csupán alelnökjelöltként, de akár Harris helyetti elnökjelöltként is felmerült már.

Bár egyelőre még az elnökjelöltsége sincs kőbe vésve, úgy tűnik, Kamala Harris egyre jobban elbízza magát. Egy rendezvényen mondott beszédében már elnökként hivatkozott magára – számol be róla a Hindustan Times indiai napilap.

Borítókép: Josh Shapiro, Pennsylvania állam kormányzója (Fotó: MTI/AP/Sue Ogrocki)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.