Taylor Swift először szólalt meg a meghiúsult bécsi koncertturné óta

Két hét hallgatás, három lemondott bécsi koncert – most először szólalt meg nyilvánosan Taylor Swift. Az amerikai énekesnő az Instagramon azt írta, hogy a bécsi koncertek lemondása lesújtotta, annak oka pedig félelemmel és bűntudattal töltötte el.

Forrás: eXXpress2024. 08. 22. 9:22
Taylor Swift a Johan Cruijff ArenA-ban, mintegy 55 000 embernek adott előadása közben.
Taylor Swift a Johan Cruijff ArenA-ban, mintegy 55 000 embernek adott előadása közben. Fotó: Robin Van Lonkhuijsen Forrás: ANP/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Swift azt írta, nagyon hálás a hatóságoknak, amiért megelőztek egy nagyobb katasztrófát:

„Az, hogy a bécsi koncertjeinket törölték, lesújtó volt. A lemondás oka újfajta félelemmel és óriási bűntudattal töltött el, mert olyan sokan tervezték, hogy eljönnek ezekre a koncertekre. Ugyanakkor nagyon hálás voltam a hatóságoknak, mert nekik köszönhetően koncerteket és nem életeket gyászoltunk.”

 

Mint közismert az amerikai világsztár Taylor Swift három bécsi koncertje augusztus elején terrorveszély miatt elmaradt.

Az énekesnő az ezzel kapcsolatos hallgatásról most azt írta, hogy biztonságosan be akarta fejezni európai turnéját, mielőtt nyilvánosan nyilatkozik.

Hadd legyek teljesen világos: nem fogok nyilvánosan beszélni valamiről, ha úgy gondolom, hogy ezzel provokálhatom azokat, akik ártani akarnak a koncertjeimre járó rajongóknak. Ilyen esetekben a »hallgatás« valójában önmérsékletet jelent, és azt, hogy megvárjuk, hogy akkor fejezzük ki magunkat, amikor az a helyes. Az én prioritásom az volt, hogy biztonságban fejezzük be az európai turnét, és nagy megkönnyebbüléssel mondhatom, hogy ez sikerült.

Swift nem szólt arról, hogy a bécsi koncerteket esetleg át lehet-e ütemezni. Októberben folytatja turnéját, előtte azonban egy „szükséges szünetet” tart.

A kedd este Londonban véget ért európai turnésorozat részeként augusztus 8-tól összesen három koncertet terveztek a bécsi Ernst Happel Stadionban. A koncertekre a világ minden tájáról több tízezer rajongó utazott az osztrák fővárosba. Miután az első koncert előtti napon letartóztattak két terrorgyanús személyt, akik állítólag támadást terveztek Swift rajongói ellen, a szervezők rövid időn belül lemondták a szupersztár fellépéseit. A nyomozók szerint a fő gyanúsított Beran A. (19) Ternitzből származó férfi többek között azt tervezte, hogy savas bombával több száz rajongót éget el – számolt be az eXXpress.

Taylor Swift Eras Tour című turnéja minden idők legsikeresebb koncertkörútja. Az énekesnő rövid szünet után október és december között további koncerteket tervez az Egyesült Államokban és Kanadában.

Borítókép: Taylor Swift a Johan Cruijff ArenA-ban, mintegy 55 ezer embernek adott előadása közben (Fotó: ANP/AFP/Robin Van Lonkhuijsen)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.