Egy kárpátaljai nő szerint a toborzóközpont munkatársai verhették halálra édesapját

Az utóbbi időben megnövekedett a kárpátaljai toborzóközpont képviselőinek jogsértéseivel kapcsolatos panaszok száma.

Forrás: Kárpáti Igaz Szó2024. 09. 06. 12:34
Zelenszkij elnök aláírta az új mozgósítási törvényt Ukrajnában, a katonai sorozási korhatárt 27-ről 25-re csökkentik, hogy pótolják megfogyatkozott katonákat
Zelenszkij elnök aláírta az új mozgósítási törvényt Ukrajnában, a katonai sorozási korhatárt 27-ről 25-re csökkentik, hogy pótolják megfogyatkozott katonákat Fotó: Andre Luis Alves Forrás: Anadolu/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kárpátaljai nő súlyos vádakkal állt elő: állítása szerint édesapját a területi toborzóközpont munkatársai jogtalanul tartóztatták le, majd kegyetlenül bántalmazták, amely végül a férfi halálával végződött, írta meg a Kárpáti Igaz Szó.

Dmitro Lubinec, Ukrajna emberi jogi biztosa a Telegram-csatornáján közölte, hogy az utóbbi időben megnövekedett a kárpátaljai toborzóközpont képviselőinek jogsértéseivel kapcsolatos panaszok száma.

Az említett eset kapcsán nyomozás indult az ukrán büntető törvénykönyv súlyos testi sértésre vonatkozó 128. cikkelyének alapján. Lubinec azt is hozzátette, hogy megkereste a főügyészt az eset kivizsgálása érdekében. Amennyiben szabálytalanságokat találnak, követelni fogja az érintett tisztviselők felelősségre vonását.

Lapunk is írt korábban az Ukrajnában zajló erőszakos sorozásokról, és hogy brutálisan bántalmaztak hadköteleskorú férfiakat a hatóság emberei.

Borítókép: Zelenszkij elnök aláírta az új mozgósítási törvényt Ukrajnában, a katonai sorozási korhatárt 27-ről 25-re csökkentik, hogy pótolják megfogyatkozott katonákat (Fotó: Anadolu/AFP/Andre Luis Alves) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.