Orbán Balázs: Európának szigorúbb határvédelemre és bevándorláspolitikára van szüksége

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a közösségi oldalán reagált arra, hogy Brüsszel polgármesterén, Philippe Close megállítaná a belga fővárosba tartó migránsbuszokat.

Forrás: Facebook2024. 09. 09. 17:43
Orbán Balázs
Orbán Balázs Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel csak addig akarja segíteni a migránsokat, amíg azok más EU-tagállamokban maradnak. Brüsszel polgármestere, Philippe Close egyenesen megrémült attól, hogy Magyarországról hamarosan busszal érkezhetnek migránsok, és a belga miniszterelnök, Alexander De Croo segítségét kérte az ügyben. 

Kiakadt Brüsszel polgármestere, mikor megtudta, hogy tömegesen érkezhetnek migránsok a belga fővárosba

– írta Orbán Balázs a Facebook-oldalán. 

Philippe Close X-bejegyzésben panaszkodott a Röszkéről Brüsszelbe tartó migránsbuszokra, és megkérte a belga miniszterelnököt, hogy tartóztassa fel az egyébként szabályosan közlekedő járatokat. Emlékeztetnénk Brüsszel polgármesterét, hogy nem Magyarország, hanem a brüsszeli elit az, amely a bevándorláspárti és a nyitott határokat ösztönző politikájával menekültek millióit hívta meg Európába. Sajnos úgy tűnik, hogy ez az elit a döntései következményei elől már inkább megfutamodna, mintsem szembenézne azokkal

– olvasható a bejegyzésben.

Európának nemcsak felelős vezetésre, de szigorúbb határvédelemre és bevándorláspolitikára van szüksége, amelyre a magyar modell jó példával szolgál

– zárta gondolatait a miniszterelnök politikai igazgatója. 

 

Borítókép: Orbán Balázs (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.