Szlovákiában tovább emelkedik a Duna és a Morva vízszintje + videó

Továbbra is emelkedik a Morva és a Duna vízszintje Nyugat-Szlovákiában, a Duna a fővárosban, Pozsonyban délután tetőzhet – jelentette hétfő reggel a szlovák média.

Forrás: MTI2024. 09. 16. 11:00
Egy rendőr a Duna partján. A folyó vízszintje tovább emelkedik Pozsonyban, Szlovákiában (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Morva folyó mentén fekvő Kopcsány községben a szlovák meteorológusok által előrejelzettnél gyorsabban emelkedik a vízszint. A Duna reggel Pozsonyban 866 centiméterre emelkedett, és a nap folyamán a vízszint várhatóan kilenc méternél is magasabb lesz. 

A magas víz miatt a fővárosban egyes villamos-, busz- és trolibuszjáratok módosított útvonalon közlekednek. 

Az óvárost árvízvédelmi gátakkal igyekeznek megvédeni a Dunától. 

Nyugat- és Közép-Szlovákiában közlekedési problémákkal kell számolni, egyes szakaszokat elöntött a víz, máshol pedig kidőlt fák okoznak gondot. Az eredeti előrejelzésektől eltérően a legnagyobb nehézségek Szlovákiában nem a Morva medencéjében, hanem a Dunán várhatók, mivel a Németország és Ausztria felől érkező árhullám a vártnál nagyobb lesz – mondta Tomas Taraba környezetvédelmi miniszter.

Borítókép: Egy rendőr a Duna partján. A folyó vízszintje tovább emelkedik Pozsonyban, Szlovákiában (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.