Barackpálinkával lepte meg névnapjára Ferenc pápát a magyar érsek

Kocsis Fülöp görögkatolikus metropolita kedveskedett az egyházfőnek.

2024. 10. 05. 21:46
Kocsis Fülöp érsek barackpálinkával köszönti Ferenc pápát. Forrás: Instagram/fuloptestver
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy üveg szabolcsi barackpálinkával lepte meg névnapja alkalmával Ferenc pápát Kocsis Fülöp görögkatolikus metropolita. A kedves gesztusról maga Fülöp testvér émlékezett meg a közösségi médiában. 

„Ferenc pápa névnapjára szabolcsi barackpálinkát kapott ajándékba. Az üvegre ez van írva olaszul: „Akik Istent szeretik, azoknak minden javukra válik.” (Róm 8,28)”

– írta bejegyzésében, néhány fotót is mellékelve a köszöntésről. Ezekből az is kiderül, egy 44 százalékos pálinkát adott át.

Ferenc névnapot október 4-én tartják. Az argentin katolikus egyházfő születési neve Jorge Mario Bergoglio (tehát György napon is ünnepelhet). Ő az első katolikus egyházfő, aki az 1226-ban meghalt Assisi Szent Ferenc nevét vette fel, amikor 2013. március 13-án pápává választották.

A hajdúdorogi metropolita az idei püspöki szinóduson vesz részt a Vatikánban. Érdemes követni Instagramon fuloptestver néven futó közösségi oldalát, mert gyakran érdekes bepillantást ad a kulisszák mögé.

A közvetlenségéről ismert érsek már tavaly is nagy feltűnést keltett a Vatikánban, miután rollerrel érkezett a szinódusra. Akkor is nem mindennapi ajándékcsomaggal lepte meg a szentatyát: egy pólóval és egy baseballsapkával, melyek a görögkatolikus fiatalok által alapított ökumenikus divatmárka termékei.

A szentatya magyarországi látogatása során is felkereste a görögkatolikusokat. Lapunk akkor interjút készített Kocsis Fülöppel, amelyben elárulta, „minden pápára jellemző volt ez, de Ferenc pápánál különösen is azt látják, hogy a keleti egyházak iránt nagyon érzékeny”.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.