Brüsszel tétlensége miatt könnyen elveszíthetjük a kontrollt a digitális piacok felett

Az Európai Parlament plenáris ülésén vitát tartottak a termékbiztonságról és az uniós piacfelügyelet megerősítéséről az e-kereskedelem terén.

2024. 10. 22. 11:26
Schaller–Baross Ernő
Schaller–Baross Ernő Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlament plenáris ülésén vitát tartottak a termékbiztonságról és az uniós piacfelügyelet megerősítéséről az e-kereskedelem terén. Schaller-Baross Ernő fideszes EP-képviselő, a Patrióták Európáért képviselőcsoport tagja felszólalásában rámutatott, hogy a hatékony uniós fellépés hiánya komoly kockázatot jelent polgáraink biztonságára nézve, és hosszú távon veszélyezteti Európa versenyképességét– olvasható a Fidesz sajtóközleményében. 

Az Európai Bizottság tétlensége miatt könnyen elveszíthetjük a kontrollt a digitális piacok felett

– tette hozzá.

Schaller-Baross Ernő szerint az uniós piacfelügyelet rendszere ma nem elég hatékony, hogy lépést tartson a digitális világ kihívásaival.

Az e-kereskedelem gyors üteme és a határokon átnyúló eladások miatt a tagállami hatóságoknak nehéz feladatuk van, hogy minden egyes terméket ellenőrizzenek, így a fogyasztók biztonsága gyakran veszélybe kerül, továbbá a szabályozás átláthatóságának fenntartása is kihívásokkal szembesül

– emelte ki.

A Patrióta-képviselő hangsúlyozta, hogy az Európai Parlament nem blokkolhatja tovább a magyar elnökség munkáját, felszólította a Tisza Pártot is magába foglaló Európai Néppártot és annak témafelelősét, hogy kezdje el azonnal a termékbiztonságot érintő javaslatok, többek között a játékbiztonságról szóló szabályok tárgyalását.

„Ne hagyjuk, hogy a késlekedés ára az európai polgárok és gyermekeink biztonsága legyen! Tegyük meg a szükséges lépéseket közösen, hogy Európa továbbra is az innováció és a biztonságos termékek kontinense lehessen!” – zárta hozzászólását.

Borítókép: Schaller-Baross Ernő (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.