Orbán Viktor Thierry Breton volt francia biztossal tárgyalt

Thierry Breton francia politikus Budapesten találkozott Orbán Viktorral, ahol az EU stratégiai autonómiájának folyamatos megerősítéséről és a közelgő amerikai választások hatásairól tárgyaltak.

Forrás: X2024. 10. 22. 10:51
Thierry Breton és Orbán Viktor
Thierry Breton és Orbán Viktor Forrás: x
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Thierry Breton, aki az Európai Bizottság belső piacért felelős biztosa volt, mielőtt váratlanul lemondott szeptemberben, Budapesten találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, ahol az EU stratégiai autonómiájának megerősítéséről tárgyaltak. Breton hangsúlyozta, hogy az EU függetlensége és önállósága folyamatos erősítést igényel, és szükséges, hogy minden európai ország egyetértsen ebben a kérdésben.

A találkozó kapcsán az X-en osztotta meg gondolatait Breton: 

Az EU stratégiai autonómiája egy soha véget nem érő küzdelem, amelyet folyamatosan erősíteni kell

– olvasható a francia politikus közösségi oldalán. 

Kiváló találkozó Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel Budapesten, a közelgő amerikai választások előtt, amelyek új korszakot fognak hozni.

A találkozó több mint egy hónappal azután következett be, hogy Thierry Breton lemondott a biztosi pozíciójáról és Ursula von der Leyen vezetését kritizálta. 

Borítókép: Thierry Breton és Orbán Viktor (Forrás: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.