Egy ukrán csapás megsemmisítette a Krím legnagyobb olajterminálját

Az ukrán hadsereg megsemmisítette a Krím félsziget legnagyobb olajterminálját – erősítette meg hétfő reggeli közleményében az ukrán hadsereg vezérkara.

Forrás: MTI2024. 10. 07. 13:15
Ukrán csapás érte a Krímet (Fotó: Képernyőkép/X)
Ukrán csapás érte a Krímet (Fotó: Képernyőkép/X)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éjszaka sikeres csapást mértünk az ellenség tengeri olajtermináljára az ideiglenesen megszállt Feodoszijában – közölte az ukrán vezérkar az Unian hírügynökség jelentése szerint, írta meg az MTI.

„A létesítmény közelében tüzet észleltek. A csapás következményeinek tisztázása folyamatban van” – áll a közleményben. 

A vezérkar hangsúlyozta, hogy a Krímben ez a legnagyobb olajtermék-átrakodó terminál, amelyet egyebek között az orosz megszálló hadsereg szükségleteinek kielégítésére használtak. Az Oroszországi Föderáció katonai és gazdasági potenciáljának aláásására irányuló intézkedések folytatódnak – írták a közleményben.

Borítókép: Ukrán csapás érte a Krímet (Forrás: X/Képernyőkép)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.