Elon Musk nem viccel

Elon Musk betartotta az amerikai választóknak tett ígéretét, és életre szóló jutalmat adott egy pennsylvaniai petíció aláírójának. A techmilliárdos America PAC kampánya a választások napjáig minden nap véletlenszerűen egymillió dollárt oszt ki azok között, akik aláírják az alkotmányt támogató petícióját.

Forrás: CBS News2024. 10. 23. 9:54
A SpaceX és a Tesla alapítója, Elon Musk 1 millió dolláros csekkel jutalmazta Kristine Fishellt a Roxain Színház városházán, 2024. október 20-án Pittsburgh-ben, Pennsylvaniában
A SpaceX és a Tesla alapítója, Elon Musk 1 millió dolláros csekkel jutalmazta Kristine Fishellt a Roxain Színház városházán, 2024. október 20-án Pittsburgh-ben, Pennsylvaniában Fotó: Michael Swensen Forrás: Getty Images/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elon Musk, a világ leggazdagabb embere 242 milliárd dolláros vagyonából már legalább 70 millió dollárt ajánlott fel Donald Trump újraválasztásának segítésére, és most fokozza erőfeszítéseit, hogy a billegő államokban a szavazókat Trump támogatására bírja. Az X tulajdonosa korábban 47 dollárt ajánlott fel támogatóinak minden egyes regisztrált szavazóért – aki aláírja a petícióját – a hét csatatérállamban, ezzel is utalva arra, hogy a november 5-i választás győztese lesz az ország 47. elnöke.

A Tesla és a SpaceX milliárdos alapítója nemrég újabb ösztönző felajánlással állt elő: ígéretet tett arra, hogy napi egymillió dollárt sorsol ki azon választók között, akik aláírják a petícióját, amely támogatja a szólásszabadságot védő első alkotmánymódosítást és a fegyvertartáshoz és -viseléshez való jogot tartalmazó második alkotmánymódosítást. 

Musk America PAC nevű szervezetének kampánykörútja Pennsylvaniában, a választások kritikus csataterén indult. Célja, hogy szavazókat regisztráljon Trump támogatására. A PAC más kulcsfontosságú államokban is igyekszik meggyőzni a szavazókat — írta a CBC News.

Egyes szakértők szerint törvénysértő a készpénzosztás összekapcsolása egy olyan petíció aláírásával, amelyhez az is szükséges, hogy az illető regisztráltassa magát a szavazásra. 

 

Elon Musk (L) kezet fog a republikánus elnökjelölttel, Donald Trump korábbi elnökkel a Butler Farm Show területén tartott kampánygyűlésen
Elon Musk (balra) kezet fog a republikánus elnökjelölttel, Donald Trump korábbi elnökkel a Butler Farm Show területén tartott kampánygyűlésen (Fotó: Getty Images/AFP/Anna Moneymaker)

Trumpot is megkérdezték Musk adományozásáról, és azt mondta: „Nem követtem ezt”. A republikánus elnökjelölt azt is elmondta, hogy „sokat beszél Elonnal. „Ő a barátom”, és nagyszerűnek nevezte őt az ország számára.

Borítókép: SpaceX és a Tesla alapítója, Elon Musk egymillió dolláros csekkel jutalmazta Kristine Fishellt a Roxain Színház városházán, 2024. október 20-án Pittsburghben, Pennsylvaniában (Fotó: Getty Images/AFP/Michael Swensen)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.