Salis szerint Magyarország tönkreteszi az EU-t

Az olasz szélsőbaloldali aktivista, Ilaria Salis, akit a börtönből választottak meg EP-képviselőnek, arra használta fel az EP-ben felszólalásra biztosított pár percét, hogy Magyarországot támadja.

2024. 10. 09. 11:35
Ilaria Salis az EP-ben
Forrás: x
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesten ártatlan embereket bántalmazó olasz szélsőbaloldali aktivista is felszólalt a strasbourgi plenáris ülésen Orbán Viktor beszédét követően. Ezt a pillanatot is arra használta fel, hogy Magyarországot és a magyar miniszterelnököt támadja az EP–képviselők előtt. 

Előzetes letartóztatásban tartottak, nagyon súlyos körülmények között tizenöt hónapon keresztül. De aztán több ezer antifasiszta szolidaritásának köszönhetően ma itt állhatok mint szabad ember

– mondta Ilaria Salis, majd a soros magyar elnökség programját is kritizálta, kijelentve, hogy az „nem megfelelő”. 

Paradox helyzet az, hogy a soros elnökséget egy olyan nemzet látja el, amelynek a legfőbb célja az, hogy a nacionalizmus nevében tönkretegye az EU-t. Büntetik azokat, akik másként gondolkodnak, elnyomják a civil társadalmat. Szoros kapcsolatot ápolnak Trumppal, Putyinnal, másokkal, illetve egyértelmű, hogy ők a dolgozó osztály ellenségei, azokat próbálják megfélemlíteni, akik szabadságban szeretnének élni.  

– vallja a politikus, majd azt azért elismerte, hogy az Európai Unió sem tökéletes.

Ahogy arról lapunk is beszámolt az olasz politikus az előző napon is Magyarországot támadta a sajtótájékoztatóján. Salis képviselőtársa, Manon Aubry azzal vezette fel az aktivista felszólalását az eseményen, hogy az olasz szélsőbalos testközelből tapasztalhatta meg a „magyar rezsim brutalitását”. Szerinte Salis azért került börtönbe, mert Orbán Viktor kormánya „nem állhatja a demokráciát”, a szélsőbaloldali aktivista pedig a magyar kormánnyal szállt szembe (nem pedig ártatlan járókelőket vert). 

Borítókép: Ilaria Salis az EP-ben (Forrás: X) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.