Orbán Viktor szembesítette Manfred Webert az igazsággal

Frappánsan reagált az Európai Néppárt frakcióvezetőjének vádjaira az Európai parlamentben Orbán Viktor.

Forrás: Facebook/ Deák Dániel2024. 10. 09. 11:23
Orbán Viktor az EP-ben (Fotó: AFP)
Hungary's Prime Minister Viktor Orban presents the programme for Hungary’s six-month Council Presidency as part of a plenary session at the European Parliament in Strasbourg on October 9, 2024. (Photo by FREDERICK FLORIN / AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ön azt mondta, hogy senki sem áll szóba velünk. Ez súlyos sértés azokra nézve, akik szóba álltak velünk, ezek szerint ők senkik.

– reagált Manfred Weber vádjaira Orbán Viktor.

Az elnökség előkészítéseként elmentem az ön kancellárjához Németországba. A franciák elnökéhez Párizsba és az olaszok miniszterelnökéhez Rómába. Ezek szerint ők a senkik Weber úr?

– tette fel a kérdést a magyar miniszterelnök.

Az Európai Néppárt frakcióvezetője Orbán Viktor szerint zárójelbe teszi a valóságot.

Ön azt mondja, hogy a magyar kormányzó párt nem nyerte meg az európai választásokat Magyarországon. Negyvenöt százalékot kaptunk. Önök Németországban harmincat, akkor ki nyert itt Weber úr?

– tette fel a kérdést a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint a harag rossz tanácsadó, a kettejük közötti konfliktus oka az, hogy nem támogatta 2018-ban Weber bizottsági elnökségét, mert ő azt nyilatkozta, hogy nem akar a magyarok szavazatával nyerni.

Így hát nem lett. Ezért haragszik rám?…Sajnálom, hogy ez a konfliktus önből egy hungarofób embert csinált. Nem tudom komolyan venni a megjegyzéseit ebből fakadóan.

– összegezte Orbán Viktor.

Borítókép: Orbán Viktor az EP-ben (Fotó: AFP)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.