Orbán Viktor mellett az amerikai lap

Hosszú cikkben foglalkozott a magyar miniszterelnöknek az Európai Parlamentben elmondott felszólalásával az amerikai hírportál. A Breitbart különös figyelmet fordított az Európát súlyosan érintő migrációs helyzetre. A baloldali képviselők botrányos viselkedéseiről is beszámoltak Amerikában.

2024. 10. 11. 10:14
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök ismerteti a magyar uniós elnökség programját az Európai Parlament ülésén Strasbourgban 2024. október 9-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)
EU-elnökség - Orbán Viktor ismertette a magyar uniós elnökség programját az Európai Parlament ülésén
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök beszéde az Európai Parlamentben heves reakciókat váltott ki a strasbourgi baloldali és globalista frakciók körében. Kiborultak a baloldali képviselők. Erről ír beszámolójában a Breitbart amerikai hírportál.

A magyar kormányfő elsősorban a bevándorlás kérdésére összpontosított, és kijelentette, hogy az „EU menekültügyi rendszere ma nem működik”. Az amerikai lap szerint azt állította, hogy a brüsszeli nyitott határok politikája antiszemitizmushoz, homofóbiához és nők elleni erőszakhoz vezetett Európa-szerte. Véleménye szerint a „migránsválság egyedüli megoldása” az, hogy csak azon menedékkérők léphessenek be az unió területére, akik előzetes engedélyt kapnak.

Mint írják, Orbán, a Trump-kormányzat „Maradj Mexikóban” politikájára emlékeztetve javasolta az EU számára, hogy harmadik országokban hozzanak létre migránsközpontokat, és a menedékkérelmeket ott kezeljék. A Magyar Nemzet korábbi beszámolója szerint a kormányfő kiemelte, Európát évek óta sújtja a migrációs nyomás. Hatalmas terhet ró különösen az unió külső határain elhelyezkedő tagállamokra. Hangsúlyozta:

Az unió külső határait meg kell védeni. A külső határok védelme az unió egészének érdekeit szolgálja, ezért ahhoz az uniónak érdemi támogatást kellene nyújtania. Nem először állok itt önök előtt, és nem először mondom el, önök is láthatják, hogy 2015 óta Magyarország is és személyesen én is komoly politikai vitákat vívok a migráció ügyében. Sok mindent láttam már, láttam kezdeményezéseket, csomagokat, javaslatokat, amiket nagy reményekkel fogadtak, és mind sikertelennek bizonyult.

A migrációs válság 2015 óta nem látott méreteket ölt, az illegális migráció és a biztonsági helyzet most már azzal fenyeget, hogy a schengeni térség szétesik

 – figyelmeztetett a kormányfő.

Orbán rendszeres schengeni csúcstalálkozók létrehozását sürgette, ahol a tagállamok új módszerekről tárgyalhatnának a határellenőrzések javítása érdekében, írja a Breitbart, amely beszámolt arról is, hogy a globalista és baloldali képviselők Strasbourgban heves reakciókkal válaszoltak, „diktátornak” nevezték őt, és azzal vádolták, hogy Peking és Moszkva érdekeit szolgálja.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a szokásosnál erősebb hangvétellel szintén bírálta a magyar vezetőt, főleg azért, mert folyamatosan a béketárgyalásokat szorgalmazza Oroszország és Ukrajna között, idézi a háborúpárti vezetőt a tengerentúli lap.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök ismerteti a magyar uniós elnökség programját az Európai Parlament ülésén Strasbourgban 2024. október 9-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.