„Arculcsapás": Az Osztrák Szabadságpárt vezetője bírálta a köztársasági elnök döntését

Az Osztrák Szabadságpárt vezetője, Herbert Kickl határozottan bírálta a köztársasági elnök FPÖ-ellenes döntését, emellett fontos üzenetet is megfogalmazott a párt választóinak, amely mindent megváltoztathat.

Forrás: eXXpress2024. 10. 23. 11:44
Alexander Van der Bellen osztrák köztársasági elnök a hofburgi elnöki kancellárián az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökével, Herbert Kickl-lel (R.) folytatott találkozója után
Alexander Van der Bellen osztrák köztársasági elnök a hofburgi elnöki kancellárián az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökével, Herbert Kickl-lel (R.) folytatott találkozója után Fotó: Alex Halada Forrás: APA-PictureDesk/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alexander Van der Bellen szövetségi elnök Karl Nehammer (ÖVP) szövetségi kancellárt bízta meg a kormányalakítással. Ennek során Van der Bellen felkérte Nehammert, hogy kezdjen tárgyalásokat a szociáldemokratákkal, de tisztázni kell, hogy a két pártnak van-e a kormányzáshoz szükséges stabil többsége vagy harmadik koalíciós partnerre is szükségük lesz.

Österreich braucht eine stabile, handlungsfähige, integre Regierung. Der Zeitraum, in dem diese sich findet, soll so...

Posted by Alexander Van der Bellen on Tuesday, October 22, 2024

Mint ismert, Ausztriában szeptember 29-én tartottak parlamenti választást, amely több szempontból is fordulópontot hozott az ország történetében. Első alkalommal került ki győztesként az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) a voksok 29 százalékával, és most először csúszott vissza a harmadik helyre az Osztrák Szociáldemokrata Párt, a konzervatív Osztrák Néppártnak (ÖVP) pedig ez volt az eddigi egyik leggyengébb választási szereplése.

Alexander van der Bellen döntése heves reakciókat váltott ki a Szabadságpárt (FPÖ) részéről – írta az eXXpress.

Herbert Kickl, az FPÖ vezetője a közösségi oldalán szólalt meg, és fontos üzenetet intézett választóihoz. Bejegyzésében élesen bírálta a szövetségi elnök döntését:

Liebe Österreicherinnen und Österreicher, liebe Freunde! Heute hat Bundespräsident Alexander Van der Bellen die...

Posted by Herbert Kickl on Tuesday, October 22, 2024

Alexander Van der Bellen szövetségi elnök ma tudatta a lakossággal, hogy szakít  köztársaságunk bevált és normális folyamataival, és nem a választások győztesét, azaz az FPÖ-t bízza meg a kormányalakítással

– írta a jobboldali politikus. 

A választók számára ez arculcsapásnak tűnhet, ezért Kickl harciasan fogalmazott:

Az utolsó szó még nem hangzott el. A mai nap nem a világ vége.

Herbert Kickl azt hangsúlyozta, hogy a szeptember 29-i választáson a választók többsége a változás és a megújulás mellett tette le voksát. Az ország előtt álló kihívások nagyok, és a Szabadságpárton múlik, hogy ezeket leküzdje.

„A mi nemzetpolitikai felelősségünk, hogy továbbra is kinyújtsuk a kezünket. Ausztriáért akarunk dolgozni és készek vagyunk felelősséget vállalni. Ez nem rajtunk múlik.”

Az osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Herbert Kickl az újságírókhoz beszél az osztrák elnöki hivatalban
Az osztrák Szabadságpárt elnöke, Herbert Kickl az újságírókhoz beszél az osztrák elnöki hivatalban (Fotó: AFP/ Georg Hochmuth)

Végezetül világossá tette, hogy továbbra is meg van győződve az FPÖ vezette kormányzásról.

Meggyőződésem, hogy a demokrácia szépsége abban rejlik, hogy a választói akarat megvalósulását néha lehet lassítani de végső soron nem lehet megakadályozni. Számíthatnak ránk és rám

– zárta bejegyzését Kickl.

Borítókép: Alexander Van der Bellen osztrák köztársasági elnök a hofburgi elnöki kancellárián az Osztrák Szabadságpárt elnökével, Herbert Kickllel (jobbra) folytatott találkozója után (Fotó: APA-PictureDesk/AFP/Alex Halada)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.